Vlad Voiculescu, după ce spunea că platforma de programare pentru vaccinare funcționează bine: Am evaluat parțial greșit. Am primit sute de comentarii și reacții

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, admite problemele majore de funcționare a platformei de programare pentru vaccinarea împotriva COVID a celor din etapa a doua a campaniei. După ce vineri seară a scris pe Facebook că platforma funcționează și bine și este intuitivă, Voiculescu a revenit spunând că a „evaluat parțial greșit” și că a primit sute de comentarii și reacții.

El spune, de asemenea, că sâmbătă va lua legătura la STS și CNCAV pentru a încerca o remediere.

”Se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook. 

El a updatat postarea iniţială de vineri seară, în care spunea că tocmai și-a programat părinții,  iar platforma a funcționat bine și e intuitivă. 

”Tocmai mi-am programat părinții pentru vaccinare. Platforma a funcționat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncționalități? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în fața voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme și pentru a îmbunătăți platforma.”, spunea ministrul în postarea inițială.

El atrăgea atenția că nu sunt doze de vaccin ”la discreție”: ”Repet ce am zis în ultimele zile, și anume că nu avem doze de vaccinuri la discreție. Trebuie să ținem cont de acest lucru. Părinții și bunicii noștri dar și cei care suferă de boli cronice trebuie să aibă prioritate!”

În ceea ce privește organizarea, ministrul susținea că sunt unele DSP-uri care s-au organizat foarte bine – au organizat centre de vaccinare, au organizat echipele mobile. Un exemplu: Bihorul – are deja 6 centre pe 7 fluxuri – s-au menținut centrele din spitale și s-au înființat puncte noi. Mai mult, au 4 echipe mobile cu medici militari și medici din spitale.   Mesajul lui Voiculescu a generat sute de comentarii, majoritatea din partea celor care atrăgeau atenția asupra erorilor platformei, care a făcut imposibilă, în multe situații, înscrierea pentru vaccinare.

O parte din comentariile primite de Voiculescu pe Facebook:

  • „După ce platforma nu era funcțională la ora 15,00, Serviciul de Telecomunicații Speciale a precizat că blocarea nu a fost generată de numărul mare de accesări, ci a fost vorba de o procedură de actualizare, pentru transferarea tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2”.
  • „Din pacate pe Bucuresti eu nu am reusit sa o inscriu pe mama care e cu afectiuni cronice. Cred ca trebuia facuta o etapa strict pt ei cum a fost pt medici si lucratori sociali. Ne vom proteja si asteptam cuminti din pacate. Pe provincie situatia e alta, in PH mai erau locuri. In Buc nu. Spor”.
  • „Eu primesc eroare de 3 h si ma sfatuiesc sa contactez administratorul… Este o rusine de site tinand cont ca la ora 15 era indisponibil… Hai sa imbunatatim un pic asa nu e ok pentru cetateanul de rand…
  • Am încercat sa o programez pe mama însă atunci când introduc CNP îmi apare mesajul ca acest CNP a mai fost folosit. Am dat e-mail la contactul din secțiunea suport și sper sa primesc răspuns. Telefonic nu am putut lua legătura deoarece era numai ocupat. Sper totuși sa existe o modalitate sa rezolv aceasta problema”.
  • „Felicitari, eu NU am putut sa imi programez ambii parinti (doar unul am reusit) pentru ca s-au inchis inscrierile pentru varstnici dupa nici cateva ore. Rusinos!”.

Platforma online de programare pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a devenit funcțională vineri seara, la ora 18.00, deși startul înscrierilor pentru etapa a doua a vaccinării ar fi trebuit să se dea la ora 15:00. Chiar și după pornirea platformei, au existat erori ale platformei, iar mii de oameni nu au reușit să se înscrie.  190.000 de persoane s-au înscris pentru vaccinare în a doua etapă și nu a mai rămas niciun loc liber pentru vaccinare în București pentru următoarele trei săptămâni, a anunțat vineri seară coordonatorul strategiei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, la doar câteva ore după ce platforma a devenit funcțională.  După ce în prima etapă a campaniei s-au putut vaccina doar cadrele medicale, în etapa a doua au dreptul să se programeze la vaccinare persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din „domenii cheie”.

Sursa: Hotnews.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.