Concurență  mare la Medicină.  15 pe loc, cu două zile înainte de închiderea înscrierilor la Universitatea Transilvania. TOPUL celor mai căutate programe de licență

Programul de licență la Medicină este cel mai căutat, după primele 4 zile de înscrieri la Universitatea Transilvania. Potrivit  datelor prezentate de Universitatea, concurența pe acest program este de 8 candidați pe toate locurile scoase la concurs.



 

Per total, Facultatea de Medicină scoate la concurs în acest an, 355 de locuri. 149 de locuri sunt fără taxă, 175 cu taxă și 31, rezervate candidaților din categoriile finanțate de la buget (din mediul rural, rromi, olimpici).

Facultatea de Mediciă este una dintr cele trei unde înscrierea se face exclusiv onlie.  Celelalte două sunt Facultatea de Dept și Facultatea de Psihologie și Științele Educației. De asemenea, este una dintre cele trei facultăți ale Universității Transilvania, la care admiteresa se va face pe bază de examen sau probe de aptitudini. Celelalte două facultăți care selectează viitorii studenți și baza unor probe sunt Facultateade Muzică și Facultatea de Educație FIzică și Sporturi Montane. 



 

Înainte cu două zile de închiderea perioadei de înscriere la Universitatea Transilvania, 7.185 de candidați și-au depus  și validat dosarele, pe 6.215 locuri de licență la zi (2.827 fără taxă, 3.144 cu taxă, 244 pentru categorii speciale), pe diferite programe.

Potrivit datelor prezentate de Universitatea Transilvania, la acest moment sunt 42 de programe cu peste 1,5 candidați/loc bugetat și 17 programe cu peste 1,5 candidați pe total. Locuri.

Primele 3 programe din punct de vedere al candidaților pe total locuri:

  • Medicina: 8,05
  • Informatică Medicală: 3,56
  • Calculatoare: 2,96

Primele 3 programe din punct de vedere al candidaților pe nr de locuri bugetate:

  • Medicină: 15,72
  • Psihologie: 9,96
  • Comunicare și relații publice: 6,76

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.