Consilier local de la Săcele, găsit de ANI în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a patru aleși locali, printre care şi Marius Cristian Popa, consilier local PNL în Consiliul Local Săcele, județul Brașov 



Potrivit raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), Marius Cristian Popa a luat parte la deliberarea și adoptarea a trei hotărâri ale Consiliului Local prin care au fost aprobate cuantumurile procentelor din profiturile nete înregistrate în anii 2016, 2017 și 2018 de Regia Publică a Pădurilor Săcele R.A, în vederea repartizării către salariați, având un interes patrimonial personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local (ca angajat al regiei autonome).

„Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46 din Legea nr. 215/2001 și ale art. 75, lit. a) și art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004”, se arată în comunicatul ANI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.