Primăria Brașov a lansat aplicația care te duce la parcarea publică pe care o cauți în oraș

Primăria Brașov a lansat aplicația pentru smartphone care îți găsește parcările publice pe care le ai pe traseul pe care îl parcurgi în oraș. Aceasta este una dintre opțiunile disponibile pe aplicația pentru mobil MYBRASOVCITY, care reunește toate serviciile online pe care Municipalitatea le oferă.



Potrivit reprezentantei Primăriei Brașov, Gabriela Vlad, director al Direcției Tehnologii Informaționale și Serivii Electronice, având un GPS în funcțiune, utilizând acest serviciu, orice cetățean va putea să-și fixeze traseul pe care îl parcurge de acasă până la destinația sa din oraș, iar aplicația îi va arăta în orice moment al deplasării, cele mai apropiate parcări publice pe care le are la dispoziție, în zonă. 

Trebuie precizat însă că aplicaţia indică doar locul unde se află parcare, nu şi gradul de ocupare a acesteia. De altfel, principala problemă în centrul oraşului este legat tocmai de numărul mic de locuri de parcare, raportat la numărul mare de autovehicule.

Această aplicație, care oferă mai multe servicii – printre care și cele de înregistrare a incidentelor, programarea la Serviciul Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor sau de plată a taxelor și impozitelor locale  la Direcţia Fiscală, a fost realizată în cadrul contractului de mentenanţă a platformei electronice a Primăriei Brașov, www.brasovcity.ro și nu a presupus costuri suplimentare, a precizat Gabriela Vlad. 



Aplicația Mybrasovcity, disponibilă gratuit în magazinul de aplicații pentru sistemele de operare iOS și Android, a fost actualizată, până acum ea oferind doar posibilitatea înregistrării unor incidente pe harta oraşului. 

„Până acum, aplicația oferea doar informații culturale și oferea posibilitatea utilizatorilor de a accesa harta incidentelor, astfel încât aceștia puteau să sesizeze diferite lucruri care necesitau intervenția noastră, cum ar fi probleme de salubrizare, gropi, nefuncționarea unor becuri din sistemul de iluminat etc. Odată cu această nouă versiune, cetățenii înregistrați pot accesa o serie mai largă de servicii, unele oferite până acum doar de portalul www.brasovcity.ro – cum ar fi de exemplu situația taxelor și impozitelor și posibilitatea de a le plăti on-line, sau obținerea permiselor de liberă trecere, sau integrarea totală a serviciilor e-funcționar, din portal, în aplicația mobilă – altele cu totul noi, cum ar fi afișarea parcărilor care se află în apropierea utilizatorului, sau afișarea și direcționarea acestuia către diferitele direcții, servicii și instituții publice din subordinea Consiliului Local. Este o aplicație foarte utilă, am ținut ca ea să fie un produs care să aparțină în totalitate Primăriei Brașov și cred că va face comunicarea dintre cetățean și primărie mult mai ușoară“, a declarat primarul George Scripcaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.