O nouă campanie anti-țânțari în Brașov. Firma care se ocupă de dezinsecție a scos 10 echipe pe teren

Primăria Brașov a anunțat că de astăzi începe o nouă campanie de dezinsecție. Având în vedere condițiile meteo care au favorizat creșterea numărului de țânțari, începând cu data de 17 iulie, se va efectua cea de a treia etapă de dezinsecție din acest an. 10 echipe sunt repartizate în toate cartierele din municipiu și vor efectua, concomitent, tratamente la sol, cu utilaje portabile, în toate zonele verzi din cartiere, și tratamente spațiale, cu utilaje de mare putere instalate pe autovehicule.Pentru combaterea insectelor se folosesc substanțele CYMINA PLUS, substanță activă cipermetrin, pentru combaterea insectelor adulte și BIOPREN 50 LML insecticid pentru combaterea larvelor, substanță activă s- metopren. Produsele menționate pentru serviciile de dezinsecție se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupa Xn și Xi de toxicitate.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.
Îi rugăm pe crescătorii de albine ca în perioada execuției serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile necesare protejării familiilor de albine din municipiu”, au anunțat reprezentanții municipalității brașovene. 

Totodată, Primăria Brașov a precizat că „pentru ca activitățile de dezinsecție să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public și privat al Municipiului, cât și pe proprietățile private. În acest sens facem un apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice, să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor concomitent cu acțiunea municipalității”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.