Peste 40 de străini din toate colțurile lumii au învățat limba română la Brașov, la Centrul Regional de Integrare pentru Migranți

Peste 40 de străini, stabiliți temporar sau permanent la Brașov, și-au primit zilele trecute diploma de absolvire a cursului de limba română pe care majoritatea au ajuns să o stăpânească cel puțin la nivel de conversație. Aceștia sunt absolvenți de anul acesta și de anul trecut ai cursurilor de limba română de la Centrul Regional de Integrare pentru Străini. 



 

Centrul Regional de Integrare pentru Străini din Brașov organizează în fiecare an cursuri de limba română pentru străinii care locuiesc în Brașov. Aceste cursuri, nivel începător și mediu, sunt organizate cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, car a oferit centrului doi profesori. 

Cursurile de limba română au fost absolvite de peste 40 de străini proveniți din afara Uniunii Europene din țări precum Columbia, Venezuela, Rusia, SUA, Peru, Filipine, Ecuador, Mexic, Ucraina, Vietnam, Egipt, Tunisia, Turcia, dar si din Germania si Portugalia. 



 

„Organizăm cursuri de limba română aât pentru începători, cât și pentru avansați. Următoarele cursuri vorîncepe la jumatătea lunii septembrie 2019, pentru care sunt deja 20 de persoane noi înscrise. Acestia provin din Filipine, Turcia, Maroc, Kuweit, Vietnam, Venezuela, Nepal. Majoritatea celor înscrisi sunt membri de familie ai unor cetățeni români, dar și străini veniți în scop de muncă. Înscrierile rămân deschise până în luna septembrie“, spune Astrid Hamberger, coordonatorul Centrului Regional pentru Integrarea Străinilor Brașov.

Centrului Regional pentru Integrarea Străinilor Brașov oferă gratuit servicii esențiale pentru integrarea în România a migranților veniti mai ales din afara statelor UE: cursuri de limba română, activități de integrare și de cunoaștere a societății românești; informare și consiliere privind diferite aspecte juridice cu care migranții se confruntă în România; asistență privind accesul la piața muncii, la sistemul educatțonal, sistemul de sănătate, asigurări sociale și chiar consiliere psihologică.

Potrivit consilierului CRIS Brașov, Ionela Mincu, în ultimul an, în jur de 350  de străini din state non-UE au beneficiat de serviciile Centrului. 



 

Brașovenii vor putea să faca cunostință cu străinii din Brașov și să se familiarizeze cu diversitatea de culturi pe care aceștia le aduc, în cadrul festivalului Ziua Multiculturalității în Brasov – ediția a VII-a, care va avea loc în Piața Sfatului în dat de 5 octombrie 2019. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.