Transbus Codreanu a pierdut procesul cu Consiliul Județean Brașov, dar traseul Brașov – Sânpetru – Bod râmane deschis și pentru operatorul privat și pentru RATBV

Avocații de la Transbus Codreanu nu au reușit să-i convingă pe judecătorii Tribunalului Brașov să suspende Hotărârea de Consiliu Județean nr. 266 din 20 iunie 2019, prin care a fost actualizat programul județean de transport, din care a fost scoase traseele private Brașov – Sânpetru și Brașov – Bod și a fost atribuit Asociației Metropolitane de Transport Brașov  traseul Brașov – Sânpetru – Bod (linia RATBV 420 ). 



Procesul, prin care operatorul privat a solicitat emiterea unei ordonanțe președințiale care să suspende aplicarea hotărârii amintite a fost deschis în 27 iunie, la o zi după aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului prin care au fost prelungite licențele operatorilor privați care fac curse în interiorul județelor până la data de 30 iunie 2023. Primul termen de pronunțare a fost 10 iulie, dar atunci judecătorii au amânat emiterea unei soluții până în 12 iulie. În final, Tribunalul Brașov a respins cererea operatorului privat, însă decizia poate fi contestată în termen de 5 de zile. 

În acest proces, SC Transbus SA a chemat în judecată Consiliul Județean Brașov și Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov. În acest dosar a intervenit și RATBV SA în sprijinul Consiliul Judeţean Braşov şi Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov.  

Pe lângă acest proces, operatorul a deschis și alt proces, pârâte fiind mai multe instituții și autorități locale (VEZI DETALII AICI). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.