Corpul de control al ministrului Sănătăţii, „vizită“ în miez de noapte la Spitalul Judeţean Braşov

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost vizitat noaptea trecută de Corpul de control al Ministrului Sănătăţii, care în aceste zile se află în oraş pentru verificări la instituţii de sănătate. Vizita la Spitalul Judeţean, precum şi cea verificările pe care Corpul de Control al ministrului Sănătăţii le face la Braşov au fost confirmate de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor dar şi de purtătorul de cuvânt al spitalului, Marius Leonte.

Potrivit vicepreşedintelui CJ, Adrian Gabor, în urma controlului nu au fost găsite nereguli grave şi că, în general, spitalul se află într-o stare bună. 

„Din informaţiile pe care le deţin, au fost la UPU, dar nu au fost constatate probleme majore. Într-adevăr, la Spitalul Judeţean Braşov trebuie construit noul sediu al Unităţii de Primiri Urgenţe. Acest proiect nu este realizat de noi, ci de Ministerul Sănătăţii. În ceea ce priveşte implicarea Consiliului Judeţean Braşov, noi am obţinut o finanţare de 1,5 milioane de euro pentru dotarea acestei unităţi. Sperăm ca într-un an şi jumătate să avem o unitate de primiri urgenţe modernă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov”, a declarat vicepreşedintele CJ Braşov, Adrian Gabor. 

Potrivit unor surse, controlul s-ar fi lăsat totuşi cu o amendă, pentru comportamentul inadecvat al unuia dintre medici.

În prezent, Unitatea de primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean Braşov îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu restrîns, dat fiind că întreg coprul B al unităţii se află în şantier. Pe de altă parte, pentru extinderea şi modernizaerea UPU există un proiect pe care îl desfăşoară Ministerul Sănătăţii, însă şantierul este în fază incipientă, termenul de finalizare pentru noua Unitate fiind anul 2021.

În ceea ce priveşte personalul spitalului, Adrian Gabor a precizat că nu există o problemă din acets punct de vedere, întrucât posturile din organigramă sunt acoperite apropoape integral. Dacă în anul 2015, spitalele braşovene se confruntau cu o criză acută de personal, acum organigramele spitalelor sunt completate în procent de peste 95%”, a declarat Adrian Gabor. 

foto: arhiva

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.