Mihăilă, contrazisă de realitatea din teren. La UPU a Spitalului Județean Brașov se mai lucrează o perioadă

Deși în raportul său final, înainte de înregistrarea demisiei, fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă anunța că în această lună noua Unitate de primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov va fi operaționalizată, reprezentanții Consiliului Județean spun că lucrurile nu stau chiar așa. Cel mai probabil în luna noiembrie va fi pus în funcțiune noua UPU din curtea spitalului, pentru a funcționa cu toate dotările și avizele necesare.

Potrivit directorului executiv din Consiliul Județean, Mihai Pascu, încă nu a fost făcută recepția pentru această clădire ridicată de la zero, pentru că mai sunt unele retușuri de făcut la interior. În plus, pe lângă proiectul propriu-zis al UPU, finanțat printr-un program al Ministerului Sănătății, Consiliul Județean Brașov va amenaja o parcare pentru ambulanțe, în fața unității – printr-un proiect propriu.

Reprezentantul Consiliului Județean estimează că spre sfârșitul acestei luni se poate face recepția lucrărilor, urmând apoi să fie aduse și instalate echipamentele și dotările. Urmează apoi calibrarea acestor echipamente și demersurile de avizare. Este astfel de așteptat ca UPU să devină într-adevăr funcțional în luna noiembrie.

Pentru noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, Consiliul Județean are în plan și o sistematizare a intrării. După finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a UPU, accesul se va face din nou dinspre liceu, prin zona unde era triajul pacienților. Însă CJ dorește să facă un studiu de fezabilitate, luând în calcul posibilitatea ca ambulanțele să intre la UPU dinspre strada Traian.

Noua UPU a Spitalului Clinic Judeţean Braşov este amenajată printr-o investiție de 10,5 milioane lei, realizată de Ministerul Sănătății, cu o finanțare de la Banca Mondială, unitatea din Brașov fiind ultima din pachetul de cinci, din țară, care beneficiază de un astfel de proiect. Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe au început în luna iulie a anului 2019 și ar fi trebuit să fie gata în 18 luni, adică la finalul anului trecut. Au început însă mult mai târziu, ca urmare a unor întârzieri cauzate de slaba mobilizare a constructorului dar şi de întârzierea eliberării unor documente, la nivel judeţean. 

Despre configurația noii UPU, AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.