FOTO&VIDEO. Derută pe strada Mureșenilor. Pietonii nu s-au dezobișnuit de vechea zebră de la Piața Sfatului

Chiar dacă a fost desființată de mai multe zile, vechea trecere de pietoni de pe strada Mureșenilor, de la mijlocul Pieței Sfatului este folosită și acum de brașoveni sau turiști.



Pe latura dinspre Muzeul Județean de Istorie a fost montat un gard pe care scrie „Ocolire”, iar pe cealaltă latură a drumului este numai o bandă legată de stâlpișori.

În schimb, „zebra” a rămas desenată pe asfalt, astfel că trecătorii au impresia că trecerea este funcțională. Șoferii par destul de derutați, pentru că indicatoarele prin care este semnalizată trecerea au fost demontate și nu prea știu cum să reacționeze în momentul în care văd trecătorii pe zebră. 

Luni seara, dacă stăteai câteva minute era imposibil să nu vezi un pieton care trece pe zebra desființată. Unii nu știau limba română astfel că nu înțelegeau de înseamnă „ocolire”.

Alții, pur și simplu ignorau gardul. Cât despre pietonii care treceau dinspre Muzeul Casa Mureșenilor, aceștia trebuiau să intuiască faptul că acele fâșii de plastic semnalizează o trecere de pietoni desființată. 

La un moment dat, a apărut un polițist local, care a încercat să țină sub control situația. 



În prezent, trecerea de pietoni oficială este la capătul Pieței Sfatului dinspre Livada Poștei. Această trecere este temporară, fiind funcțională până la finalizarea unor lucrări rețeaua electrică de pe strada Mureșenilor. 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.