Elevii români, 4 medalii la Olimpiada Internațională de Geografie de la Hong Kong

Lotul României a obținut o medalie de aur, două de argint și una de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie, informează Ministerul Educației.



După medalia de aur adjudecată în 2018, în competiţia găzduită de Canada, Andrei Sandu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi-a adăugat în palmares, anul acesta, o performanţă similară. 

Elevii laureaţi cu argint sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“ din Iaşi), medaliată cu aur în 2018, şi Marian-Răzvan Popescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ din Bucureşti).
 
Alexandru-Gabriel Chivu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu“ din Brăila) a fost medaliat cu bronz.
 


 
Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi). Selecţia a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie din anul şcolar 2018-2019. Pregătirea lotului s-a desfăşurat la Iaşi.
 
Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Geografie s-a desfăşurat în Hong Kong/China, în perioada 30 iulie – 5 august, cu participarea a peste 190 de elevi din 48 de ţări.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.