FOTO. Lucrătorii Primăriei Brașov adună aluviunile de pe dealurile din Șchei, ce au colmatat scurgerile canalelor după vijelia de joi. Cetățenii, îndemnați să sune la 112 dacă văd arbori căzuți

Voluntarii Serviciului de Situații de Urgență Brașov lucrează azi pentur decolmatarea intrării pârâului Cheu în subteran, pe strada Podul Crețului din Șchei, pentru a evita inundațiile în cazul unei noi furtuni ca cea de aseară.



De ieri, după oprirea furtunii, în zona Șchei angajații operatorilor de salubritate au intervenit pentru pentru îndepărtarea aluviunilor pe pe străzi și trotuare, lucru care va continua și în cursul zilei de astăzi. Angajații Companiei Apa au început și ei îndepărtarea aluviunilor pe pe gurile de scurgere și decolmatarea rețelelor din zonele afectate, în Șchei și centru, activitate care va continua, în program normal, și în cursul weekend-ului.

Potrivit purtătorului e cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, acum se lucrează la îndepărtarea aluviunilor de pe gurile de scugere din parcarea pentru autocare de la fostul Stadion Municipal. Acest lucru nu va garanta însă că în cazul unor vijelii ca cea de aseară, apele nu se vor mai strânge în cantități mari, având în vedere că în zona Bartolomeu, Centrul Vechi și Șchei, rețelele de scurgere a apelor pluviale „au rămas în urmă“  față de dezvoltarea imobiliară crescută chiar sub nasul localnicilor și al autorităților.

Furtuna care a afectat Brașovul joi, după ora 18.30, nu a ținut mai mult de o oră, însă a făcut prăpăd în tot orașul, mai multe zone fiind inundate din cauza capacității insuficiente a rețelelor de scurgere, de a prelua apele pluviale. Șcheiul a fost umplut din nou de „ape roșii“, cu aluviuni scurse de pe Coasta Vacii și de pe dealurile unde s-a construit intens în ultimii ani. De asemenea, Bartolomeul, în zona Brintex și la parcarea din capătul e linie Municipal (cea pentru autocare) au fost din nou sub ape, demonstrând că scurgerile nu fac față unor cantități atât de mari de apă, căzute într-un termen scurt. 



Voluntarii Serviciului Public pentru Situații de Urgență Brașov (SVSU) și pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) au avut de lucru la fo automat imediat după vijelie, fiind nevoiți, de asemenea, să intervină pentur îndepărtarea mai multor arbori doborâți de vânt pe carosabil, pe trotuare sau pe mașini. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sortin Toarcea, în urma furtunii de ieri seară, angajații Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, cei ai Serviciului Zone Verzi și Serviciului Salubrizare, precum și cei ai operatorilor cu care Primăria Brașov are contract, inclusiv angajații Regiei Pădurilor Kronstadt, au acționat pe raza municipiului Brașov pentru îndepărtarea efectelor produse de furtună, fie direct, fie sprijinind pompierii.



„Au fost îndepărtați copacii sau crengile căzute pe următoarele străzi: Iuliu Maniu, Șirul Beethoven, Sensul giratoriu de la Poarta Șchei, Spitalul Militar (un brad căzut peste clădire), Nicolae Iorga, str. Lungă (vis-a-vis de Casa Armatei, creangă foarte mare căzută pe prima bandă de circulație, pe direcția spre Bartolomeu), în piațeta Sf. Ioan (în spate la Aro - mesteacăn rupt), pe str. Soarelui, în Variște, la Turnul Alb, pe str. M. Eminescu. În cursul zilei de astăzi se vor îndepărta copacii de pe str. Semenicului nr. 10 (un brad căzut peste liniile electrice) și de pe str. Coastei (un măr căzut peste o casă, fără pagube)“, a precizat Toarcea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.