DN 10 blocat. Mai multe cartiere din Brașov au fost inundate. Prefectul a Convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

Foto: DRDP Brașov

DN 10 Brașov – Buzău a fost închis în cursul nopții, din  cauza inundațiilor, dinspre Buzău spre Brașov șoferii fiind direcționați pe ruta ocolitoare de pe valea Teleajenului, iar dinspre Brașov spre  pe Cheia, punct de informare fiind la Teliu.

UPDATE: 13.15: DN 10 s-a redeschis, însă se circulă cu restricții de viteză în zona inundată.

Pe de altă parte, Primăria Brașov a anunțat că din cauza ploii abundente și a aluviunilor, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Brașov a avut mai multe intervenții începând cu ieri după-amiază. De două ori a trebuit să intervină în cartierul Șchei, pe str. Podul Crețului, intrarea în subteran a pârâului care vine de la Pietrele lui Solomon s-a blocat din cauza aluviunilor, în special crengi și bușteni.

La prima intervenție SVSU a fost sprijinit și de ISU, iar la a doua intervenție, pe lângă sprijinul SGA, s-a intervenit și cu un buldoexcavator, pentru a putea curăța întreaga zonă. Cea de a doua zona în care s-au intervenit a fost pe str. Laminoarelor (Noua), unde apa scursă de pe versant nu a mai avut unde sa se scurgă din cauza gunoaielor. SVSU a intervenit împreună cu firma de salubrizare și a colectat toate gunoaiele. În aceasta dimineață SVSU împreună cu ISU intervin în cartierul Stupini unde pârâul Ghimbășel a ieșit din matcă și a inundat doua case, pe str. Fântânii și Baciului, precum și mai multe grădini. 

Pentru face un inventar al problemelor, prefectul Brașovului, Marian Rasaliu a convocat astăzi, de la ora 11.00 o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență. 

Până la această oră – 8.00, 13 localități din județ au fost afectate de inundații. Printre aceștea, Șinca Nouă, Crizbav, Codlea, Homorod.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.