Metallica, donație de 250.000 de euro pentru spitalul oncologic pentru copii, construit de „Dăruiește viața”

Trupa Metallica, prin fundația sa All Within My Hands, a donat 250.000 de euro, pentru construirea primului spital oncologic pentru copii, proiect al Oanei Gheorghiu și Carmen Uscatu de la „Dăruiește viața”. 

Gestul a fost făcut public pe Facebook de „Dăruiește viața”, miercuri seara, chiar înaintea concertului pe care Metallica l-a susținut la București. 

Alături de propria contribuţie în valoare de 50.000 de euro, legendara trupă americană de heavy metal a direcţionat suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al concertului din Bucuresti, asigurată de Mastercard si BCR. 

 
Anunţul a fost făcut în ziua concertului Metallica, desfăsurat pe Arena Naţională din Bucuresti, parte din turneul trupei în Europa din acest an, WorldWired Tour 2019. Inspirată de donaţia Mastercard, de 1.000.000 euro pentru proiectul Dăruieste Viaţă, din cursul acestui an, contribuţia trupei se va adăuga la fondurile destinate dotării primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrică din România cu cele mai noi tehnologii si echipamente medicale.

„Donaţia membrilor trupei Metallica are o semnificaţie specială pentru proiectul nostru. Pe de-o parte, muzica lor reuseste să inspire milioane de români si, în acelasi timp, foarte mulţi dintre acestia sunt inspiraţi să contribuie la înfiinţarea primului spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrică din România, pentru a le oferi copiilor bolnavi de cancer o sansă la viaţă. Pe de altă parte, donaţia din partea Mastercard, care a oferit un milion de euro pentru iniţiativa #NoiFacemUnSpital, a motivat Metallica să adere la cauza noastră. Suntem recunoscători tuturor celor care fac posibil acest proiect“, a spus Carmen Uscatu, Presedinte Asociaţia Dăruieste Viaţă. 

 

„În urmă cu câteva luni, am anunţat că Mastercard devine partenerul de inovaţie al Primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrică din România, facilitând dotarea acestuia cu aparatură medicală si tehnologii de ultimă generaţie, prin activităţile, campaniile si parteneriatele desfăsurate. Astăzi, Metallica, o trupă care inspiră miliarde de oameni din toată lumea, s-a alăturat demersului nostru si a început ceva de nepreţuit. Pentru mine, astăzi este despre a crede, din nou, că poţi reusi să realizezi ce îţi propui si că nu există visuri imposibile. Şi despre a-ţi uni forţele cu cei care cred, la rândul lor, într-o cauză precum aceasta“, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România, sponsor al concertului oferit de Metallica. 

 

„Metallica este starea de spirit a mai multor generaţii care au decis sa fie ele însele: încrezătoare să se exprime libere, deschise către lume, gata să învingă orice limite. Generaţiile Metallica si-au văzut acum idolii dintotdeauna dăruind înapoi încrederea si speranţă. Şi nu oricum, ci către oamenii minunaţi din Asociaţia Dăruieste Viaţa, adevărate modele de stăruinţă, rezilienţă în a depăsi, asemenea lor, orice bariere. Pe toţi ne inspiră să gândim dincolo de aparenţe, să lucrăm împreună si să credem mereu în puterea comunităţii de a găsi resurse pentru binele comun. Este o onoare să le fim alături“, a spus Sergiu Manea, CEO BCR, sponsor, alături de Mastercard, al concertului Metallica din Bucuresti.

 

Cu aproape 40 de ani de existenţă, Metallica este una dintre cele mai de succes trupe comerciale din toate timpurile, cu 9 Trofee Grammy în palmares dint-un total de 23 de nominalizări. Formaţia de heavy metal s-a implicat constant în susţinerea unor cauze sociale majore, precum lupta împotriva foametei sau educaţia forţei de muncă, iar noaptea trecută, Metallica si-a continuat misiunea prin sprijinul acordat sansei la viaţă si pentru un viitor mai bun, de această dată, în Romania. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.