PMP Brașov va susține un fost ministru pentru Președinția României

PMP va avea propriul candidat pentru Președinția României, iar acesta va fi decis și anunțat în urma unei curse interne în care vor fi analizate mai multe variante, a anunțat la Brașov, secretarul general adjunct al partidului, Ioana Constantin. 

 

„Am avut discuții cu persoane din interiorul partidului dar și cu oameni din comunitate și analizăm mai multe variante pentru desemnarea candidatului propriu pentru alegerile prezidențiale. În cursă sunt Theodor Paleologu, istoric, diplomat, fost ministru al Culturii, și Mihail Neamțu, om politic și scriitor – ambii apropiați de valorile PMP, dar a fost luată în calcul și varianta George Mioc, o voce importantă și credibilă pe zona conservatoare“, a declarat secretarul general adjunct al PMP. 

PMP a mai luat discuție, până acum, și variantele cu Eugen Tomac, europarlamentar, și Robert Turcescu, fostul jurnalist ajuns între timp parlamentar. 

După discuții cu organizațiile din teritoriu și cu filialele locale, săptămâna viitoare PMP își va anunța „prezidențiabilul“.

 

Până la desemnarea oficială a candidatului PMP pentru Președinția României, filiala Brașov și-a anunțat deja opțiunea. Președintele organizației, Costel Mihai, a declarat că Brașovul merge pe mâna fostului ministru al Culturii, din primul Guvern Boc, Theodor Paleologu, cel de numele căruia, în județul nostru, este legată recuperarea Cetății Râșnov, în 2009. 

„Am discutat la începutul săptămânii cu structura județeană a partidului, cu toți consilierii locali pe care îi avem în județ, am analizat fiecare opțiune în parte, am avut discuții și cu persoane din comunitate și am decis că PMP Brașov va susține candidatura lui Theodor Paleologu. Feedback-ul din comunitate a fost unul bun, mai ales că Theodor Paleologu a fost ministrul Culturii ce a avut un rol important în procesul de recuperare a Cetății Râșnov, în 2009, făcând demersurile necesare ca Ministerul să vină parte în procesul pentru acest monument istoric“, a explicat președintele PMP Brașov, Costel Mihai. 

PMP Brașov este prima filială din România care face publică opțiunea de a susține unui dintre candidații propuși de partid pentru alegerile prezidențiale, însă Costel Mihai declară că, „dacă în final conducerea va decide, în urma consultărilor din teritoriu și a analizei sociologice, să îl propună pe Mihail Neamțu, îl vom sprijini în aceeași măsură“. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.