Terminalul aeroportului Brașov, executat de firma care a construit parcarea de la Spitalul Militar și Mall-ul Coresi. Adrian Veștea: „Sper ca la începutul anului viitor să demarăm construirea aerogării“

Consiliul Județean Brașov a semnat ieri contractul pentru proiectrea și execuția terminalului aeroportului de la Ghimbav. Asocierea de firme contractată de Consiliul Județean Brașov pentru această investiție are la dispoziție 12 luni pentru finalizare, dintre care 3 pentru proiectare și 9 pentru execuție. 

Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, spune că este posibil ca la începutul anului viitor să înceapă lucrările propriu-zise pentru terminal, acest termen fiind însă condiționat de obținerea unor avize. 

Contractul semnat ieri pentru proiectarea și execuția terminalului aeroportului are valoarea de 145.581.179,94 lei (inclusiv TVA). Terminalul va fi realizat de asocierea de firme BOG’ART SRL – Uti Grup SA – Uti Facility Management SA. 

 BOG’ART  a fost desemnat în 2018, cel mai bun constructor din Europa Centrală și de Est. De numele acestei firme, la Brașov se leagă câteva construcții importante, realizate în timp relativ scurt: Mall-ul Coresi, Hotelul Kronwell și parcarea etajată de la Spitalul Militar „Regina Maria“. 

Amintim că specialiștii CJ Brașov și cei ai IPTANA SA au stabilit toate detaliile necesare obținerii avizelor privind fluxurile de pasageri cu reprezentanții SRI, ai Poliției de Frontieră și ai Direcției Vamale. Cele trei instituții au impus alocarea unor spații suplimentare și achiziția unor echipamente de securitate pentru funcționarea în bune condiții a aeroportului și pentru desfășurarea activităților specifice acestora. 

Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfășurată de 11.780 mp, după o soluție arhitecturală realizată de celebrul arhitect brașovean Dorin Ștefan.

Date tehnice ale Terminalului:

  • Suprafața construită terminal: 4092 mp;
  • Suprafața subsol: 3113 mp;
  • Suprafața parter: 4092 mp;
  • Suprafață etaj:  4575 mp;
  • Aria desfășurată: 11780 mp;
  • Volum: 64775 mc;
  • Înălțime subsol: 4,30-4,20 m;
  • Înălțime parter: 5,95 m;
  • Înălțime etaj: 4,05-7,27 m
  • Suprafață terase construite deschise și acoperite, în afara perimetrului construit al terminalului, care vor face parte din viitoarea extindere:  510 mp (spre parcarea publică pe laturile nord-est și sud-vest)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.