VIDEO. Dr. Ramona Ionescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, își acuză angajații că au pus în pericol viața pacienților

„Protestul angajaților a pus în pericol viața pacienților“, a declarat azi, într-o conferință de presă managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Ramona Ionescu. 

În perioada 19 -21 august, angajații spitalului – medici, asistente, infirmiere și îngrijitoare, au ieșit în fiecare zi, câte o oră, în fața unității, protestând față de faptul că sporurile sunt prea mici dar și față de faptul că li s-ar fi tăiat zile din concediu.

Managerul spitalului spune, în schimb, că toți angajații au fost în vacanță și nimeni nu a fost nevoit să își ia concediu fără plată pentru a merge într-un concediu programat cu familie. 

Mai mult, dr. Ramona Ionescu a declarat că prin protestul lor zilnic, anhajații spitalului au pus în pericol viața unor pacienți. 

Protestul a pus in pericol viața pacienților din spital, în condițiile în care au rămas 3 asistente, 2 ingrijitoare, niciun medic pe secții. Trei pacienți erau în pericol de cădere din pat. Noi în spital avem o procedură prin care pacienții vârstnici sau pacienții cu confuzie sau risc de stop cardiac, au o ștampilă aplicată pe fișă și trebuie supravegheați mai des de personal. Acești pacienți au fost efectiv abandonați și riscau să cadă din pat. (…) Dacă acest lucru nu mișcă niciun șef de secție, înseamnă că interesul de angajat este peste cel medical“, a declarat dr. Ramona Ionescu. 

 

Într-o conferință de presă susținută azi la Consiliul Județean, managerul spitalului a declarat că în ciuda protestelor din spital, se consideră un manager bun. Ea a amintit că, în acest moment, contractul colectiv de muncă, în care este stipulat și numărul zilelor de concediu de odihnă, este în negociere, liderul sindical solicitând o amânare a ședințelor, pentru a se consulta cu membri sindicatului. 
 

2 Comentarii

  1. Nu se ajungea la proteste daca doamna director facea ce trebuia pentru salariati. Oamenii isi cer drepturile salariale conferite de lege iar dumneaei neacordandu-le a determinat angajatii sa faca proteste. Dumneaei e prima vinovata si ar trebui schimbata. Un bun manager nu este acela care face economii la fondul salarial asa neplatind corect salariile. Daca cineva nu ii platea drepturile cum ar fi fost? Sper sa fie demisa!!!!!

  2. Ar trebui sa ii fie rusine ,cand unul se ajunge arunca cu mizerii in rest.De parca s-ar fi oprit din masaj cardiac si au iesit in fata spitalului.Le taie concediul si ei trebuie sa taca ,sclavia a fost abolita dna director

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.