Ziaristul brașovean Eduard Huidan și-a pus capăt zilelor

Ziaristul braşovean Eduard Huidan a murit duminică, alegând să-și pună capăt zilelor, ca o ultimă soluţie în faţa unei boli nemiloase. El s-ar fi aruncat duminică de la etajul locuinței sale din centrul oraşului, scrie newsbv.ro.

 

Peste câteva săptămâni, Eduard Huidan ar fi împlinit 70 de ani. A fost director și redactor-șef al Gazetei de Transilvania, din 1990 până în 2009 şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov, din 1987.

Absolvent al Liceului „Andrei Șaguna” din Brașov și al Facultății de Filologie a Universității din București, Eduard Huidan a fost director și redactor-șef al Gazetei de Transilvania, din 1990 pînă în 2009, când ziarul s-a închis. La Gazeta de Transilvania a  susținut, printre altele,  editorialul cotidian „Chestiunea Zilei”  și  a editat  Foaia pentru Minte Inimă și Literatură.

 

A avut, de asemenea, colaborări la publicațiile România liberă, Luceafărul, SLASTAstra, Braşovul literar şi artistic, Foaie pentru minte, inimă şi literaturăVatraConvorbiri literare  şi la volumele colective Proză satirică româna contemporană, Editura AstraBraşov, 1982, Perpetuum comic, Editura Urzica, 1985-1990 ş. a. Debutul editorial –  în anul 1983, cu volumul de schiţe şi povestiri Trandafirul de plastic, Editura Albatros. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.