Autobuze electrice pe liniile RATBV 4 și 16 din Brașov. Vehiculele vor fi cumpărate cu bani europeni

60 de autobuze electrice cu lungimea de 12 metri vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, a anunțat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Vehiculele vor ajunge în municipiile Brașov, Iași, Sibiu, Slatina și Suceava, însă ministerul nu a anunțat câte bucăți vor ajunge în fiecare oraș.

În schimb, pentru fiecare oraș au fost anunțate traseele pe care vor circula vehiculele. Astfel, în Brașov, autobuzele electrice achiziționate prin acest contract vor circula liniile 4 și 16. 

 Ordinul de finanţare a proiectului a fost semnat pe 24 septembrie  de viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Vasile Daniel Suciu, iar investiţia va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi cele cinci municipii (în calitate de parteneri).  Valoarea finanțării nerambursabile este de 170.087.350,72 lei, iar perioada de implementare de 48 de luni. 

 Reamintim că în luna iulie  a acestui an, Primăria Brașov a semnat luni contractul de achiziție a celor 32 de autobuze electrice cu firma SOR din Cehia, care a câștigat licitația organizată de Municipalitate.  Oferta companiei SOR Libchavy SRO pentru cele 32 de autobuze electrice, 9 stații cu încărcare rapidă și 32 de stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice este  de 75.550.720,00 lei fără TVA. Cele 32 de autobuze electrice vor circula pe liniile  9, 15, 22, 23B, 29, 32, 34, 36, 53.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.