Centrul de Afaceri de la Bartolomeu Nord va fi deschia oficial în octombrie. CATTIA a fost finalizat după 5 ani în care a creat mari probleme autorităților locale

Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA) a fost finalizat după cinci ani în care construcția sa a scos peri albi autoritătilor locale, dar și mai mulți bani de la buget, față de cât s-a estimat inițial.



CATTIA va fi inaugurat oficial pe 11 octombrie, când va găzdui și Dezbaterea națională Smart City.

Proiectul de construire a CATTIA a început în 2014, când Municipalitatea a obținut o finanțare pentru realizarea acestui centru. De atunci s-a lucrat o perioadă, apoi s-a stat, șantierul fiind în conservare după ce constructorul inițial a fost „concediat“ pentru că s-a arătat incapabil să respecte termenele asumate. Ulterior, restul lucrărilor au fost relicitate, după aproape un an. 

Inițial, lucrările ar fi trebuit să fie gata în luna februarie a anului 2016, dar termenul a fost amânat, iar de curând reprezentanții municipalității brașovene au anunțat că în 30 septembrie Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri  (CATTIA) din Bartolomeu va fi funcțional. 



Inițial valoarea totală a proiectului a fost de 70.898.442 lei, din care finanţare nerambursabilă era în valoare de 39.208.559 lei (50% din valoarea eligibilă a proiectului), însă, cum lucrările nu au fost terminate până în luna februarie 2016, municipalitatea braşoveană a primit de la Comisia Europeană suma de 8.389.839 lei, pierzând restul de finanţare.   

La sfârșitul săptămânii trecute, viceprimarul Brașovului, Costel Mihai, și directorul Agenției Metropolitane Brașov, Dragoș David, au vizitat șantierul, arătând că această investiție care a a creat multe probleme în ultimii cinci ani, este aproape de final. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.