Bursele pentru elevii din Brașov vor fi majorate. Banii provin din coplata achitată de părinți la transportul copiilor

Bursele pentru elevii din Brașov vor crește de la 1 octombrie. Primarul George Scripcaru spune că această majorarea va fi posibilă în contextul în care se introduce cofinanțarea lunară de 15 lei, la abonamentele pentru elevi, așa cum a decis ieri Consiliul Local.



Cea mai mare creștere o vor avea bursele sociale, care practoc se vor dubla, ajungân de la 25 la 50 de lei pe lună. Bursele de studii vor crește cu 67%, de la 30 de lei/lună cât sunt în prezent, la 50 de lei/lună, iar bursele de merit, cu 40%, de la 50 lei/lună, la 70 lei/lună.

„Serviciul de buget din Primăria Brașov va pregăti un proiect de hotărâre privind majorarea burselor, iar măsura va intra în vigoare din luna octombrie. Toate sumele care fac parte din facilitățile la transport pentru elevi vor fi direcționate pentru completarea burselor sociale, de merit sau de studiu”, a declarat Scripcaru.



Reamintim că, printr-o decizie aprobată ieri de Consiliul Local, Municipalitatea nu mai acordă gratuitate de 100% pe transportul în comun pentru elevi, ci dintr-un abonament de 85 de lei/ lună, părinții vor trebui să acopere 15 lei/luni, iar de la bugetul local va fi acordat restul de 70 lei lună.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.