Protecția Consumatorilor verifică lanțul de farmacii Catena, pentru un posibil abuz. „Prejudiciază grav pacienții, punându-le chiar în pericol viața“

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor verifică farmaciile Catena pentru un posibil abuz, în relația cu pacienții medicilor din sistemul Ministerului Afacerilor Interne.



Potrivit comisarului șef al CRCP Brașov, Sorin Susanu, miercuri s-au făcut verificări la farmacia de pe strada Toamnei, unde a existat o sesizare din partea unui client, că nu i s-au dat medicamentele de pe rețetă și că a fost pus să plătească, deși avea o rețetă compensată. 

Sitația a fost „probată” de un comisar de la Protecția Consumatorului care a mers la farmacie cu o rețetă compensată, care nu i-a fost onorată.



„Lanțul de farmacii Catena a câștigat o licitație pentru furnizarea de medicamente cadrelor din MAI, pentru o gamă largă de afecțiuni. Conform unor constatări preliminare se pare însă că atunci când pacienții merg cu rețete compensate, farmaciile nu doresc să elibereze medicamente compensate. Mai mult de atât, îi obligă să le plătească integral. Pe de altă parte există un anumit număr de medicamente și tratamente pe care nu le au disponibile deloc, cu toate că în baza contractului sunt obligați să le dețină. Este clar că în acest mod prejudiciază grav pacienții, punându-le chiar în pericol viața“, a declarat Sorin Susanu.

Cercetările vor fi extinse și la alte farmacii din acest lanț, a declarat comisarul-șef al CRCP Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.