„Casă” mai scumpă pentru leii de mare de la Zoo Brașov. Aceștia vor fi „vecini” cu pinguinii

Semnat la începutul anului, cu SC Romfit Grup SRL, contractul de lucrări pentru proiectarea și amenajarea țarcului pentru pinguini, foci și lei de mare nu a trecut de etapa pregătirii documentațiilor tehnice. 
 


Conform contractului semnat cu firma amintită, valoarea investiției era 16.985.773 lei, cu tot cu TVA (aproximativ 3,6 milioane euro), dar în urma unor analize realizate de specialiștii Asociației Europene a Grădinilor Zoologice și Acvariilor (EAZA) și a unor vizite la grădini zoologice unde există astfel de amenajări s-a ajuns la concluzia că leii de mare au nevoie de un spațiu mai mare. În aceste condiții, au fost refăcute calculele, astfel că valoarea investiției a ajuns la 23.229.254 lei, cu tot cu TVA (aproape 5 milioane euro). După finalizarea lucrărilor, acest adăpost va putea găzdui 4 foci, 2 lei de mare şi 20 de pinguini. Pinguinii vor sta într-un spaţiu separat de cel al focilor şi leilor de mare. 
 

Mistreții „evacuați”, pentru a le face loc tapirilor 

Pe lângă țarcul pentru pinguini, la Zoo Brașov se va amenaja și un țarc pentru tapiri. Valoarea lucrărilor este estimată la estimată la 1.260.040 lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni. Ţarcul pentru tapiri va avea o suprafaţă construită de 187,3 mp şi va fi amenajat în zona în care acum sunt porcii mistreţi, aceştia urmând a fi relocaţi. 
 


45 de terarii, la etajul Casei Exotice 

De asemenea, la etajul Casei Exotice va fi amenajat un spaţiu pentru insecte, valoarea investiţiei fiind estimată la 568.629 lei, cu TVA inclus. Proiectul prevede realizarea a 45 de terarii  de dimensiuni medii (60 cm x 60 cm) la etajul  „Casei exotice”. Amenajarea acestor spaţii va dura 4 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 
Conducrea Grădinii Zoologice Braşov are în plan să aducă şi alte animale, printre care furnicari şi kapybara (cea mai mare specie de rozătoare din lume). 
Amenajarea spaţiilor pentru pinguini, foci şi lei de mare, insecte şi tapiri, va costa, în total, 25.057.923 lei. 
 
 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.