Cele 19 companii care susțin Școala Profesională Germană „Kronstadt“ au lansat Campusul Tehnic Brașov. Noua entitate de învățământ își pregătește din acest an, prima generație de specialiști

Campusul Tehnic Brașov pregătește, din acest an, prima generație de elevi, specialiști în domenii larg căutate pe piața muncii. Campusul înseamnă o asociere între Școala Profesională Germană Kronstadt și Colegiul „Remus Răduleț“ susținută de cele 19 companii care fac parte din Asociația DWK „Fit for Future“. 

„Sunt două entități juridice separate, dar care sunt aduse împreună, ca parteneri egali, pentru că au același obiect de activitate, iar necesarul de specialități care ar fi trebuit adăugat la SPGK, unde nu mai era loc, l-am adăugat Colegiului Remus Răduleț. Acest lucru este firesc, pentru că răspunde unor necesități de pe piața muncii, cu cele 19 companii care sunt partenere cu Primăria Brașov. Este încă un pas important pentru învățământul profesional dual la Brașov, o dovadă în plus că acest lucru este ultra-necesar și încă prea puțin în raport cu necesitățile de pe piața muncii. Sunt foarte mulți elevi veniți și din alte județe; acești elevi trebuie cazați în cămine, și de aceea căminul de elevi de la SPGK, care costă 22 de milioane de lei și pentru care suntem aproape să lansăm licitația de lucrări, este un lucru extrem de necesar. Le urez elevilor mult succes în anul școlar, și îi asigur pe ei și pe părinții lor că au luat o decizie bună și sunt convins că acest campus le va asigura un viitor“, a declarat primarul George Scripcaru. 

Campus Tehnic Brașov reprezintă o nouă etapă de dezvoltare a învățământului profesional dual din Brașov. Acest campus urmărește promovarea și învățarea meseriilor solicitate pe piața de muncă locală și nu numai, după modelul de bună practică al Școlii Profesionale Germane Kronstadt. Asociația DWK Fit For Future, alături de Primăria Municipiului Brașov și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, a inițiat și a susținut dezvoltarea și promovarea acestui campus, care are ca obiectiv, în următorii ani, extinderea capacității totale până la 1200 elevi și includerea de calificări noi.

Cele 2 instituții de învățământ dețin centre de competență diferite: Școala Profesională Germană Kronstadt în domeniul mecanic, iar Colegiul Tehnic Energetic ”Remus Răduleț” în domeniul electric.

Meseriile promovate în cadrul Campusului Tehnic Brașov sunt:

  • Operator la mașini cu comandă numerică
  • Electromecanic utilaje și instalații industriale
  • Sculer-matrițer
  • Sudor
  • Confecționer articole din piele și înlocuitori

Pentru anul școlar 2019-2020, în cadrul ”Campusului Tehnic Brașov” au fost acceptați 325 elevi, care provin din 18 județe (Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Neamț, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui), dar și din Republica Moldova.

Din echipa Campusului Tehnic Brașov fac parte experți, care au contribuit în mod concret la dezvoltarea  învățământului profesional în sistem dual, atât la nivel local, cât şi la nivel național. Pentru admiterea în cadrul campusului, elevii au trecut printr-un proces de testare și intervievare, la care participă atât școlile, cât și companiile partenere

BENEFICIILE elevilor din Campusul Tehnic Brașov sunt următoarele: 

  • Bursă lunară din partea statului și a companiei, în valoare totală de 400 lei;
  • Asigurare medicala privată;
  • Transportul şi masa asigurate de companie pe perioada practicii;
  • Posibilitatea continuării studiilor la seral SPGK pentru obţinerea diplomei de bacalaureat;
  • Prioritate la angajare după absolvire;
  • Cazare pentru elevii la cămin, în funcție de necesitate, inclusiv masă caldă în fiecare zi .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.