Două dintre drumurile importante ale Țării Făgărașului vor intra în șantier

Două dintre drumurile județene care vor susține turismul din Țara Făgărașului intră în reabilitare. Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat că cele două amplasamente ale drumurilor Victoria – Viștișoara și Mănăstirea Brâncoveanu – Valea Sâmbetei au fost predate constructorului contractat și vor intra în curând în șantier. O discuție pe tema celor două drumuri a avut loc la finalul săptămânii trecute, cu reprezentanții autorităților locale, reprezentanții firmelor constructoare, diriginții de șantier, proiectanții și rețeliștii, pe tema pregătirii în bune condiții, a lucrărilor, astfel încât acestea să se încadreze în termenele asumate.



Drumul județean 102 G Victoria-Viștișoara este situat pe teritoriul administrativ al localităților Victoria, sat Viștișoara (com. Viștea), sat Stațiunea Climaterică Sâmbăta (com. Sâmbăta de Sus) și are o lungime de 9,9 km. În urma finalizării procedurilor de achiziție publică pentru lucrările de modernizare a acestui drum, a fost desemnată câștigătoare asocierea SC.CONSAL S.R.L. și S.C. MULTIPLAND S.R.L. Valoarea totală a contractului de lucrări este de 41.592.555,53 lei (inclusiv TVA), iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Lucrările pentru modernizarea DJ 108 B Mănăstirea Brâncoveanu – Valea Sâmbetei, acestea vor fi executate de S.C. MORANI CONSTRUCT S.R.L., în termen de 6 (șase) luni de la data comunicării ordinului de începere a lucrărilor, valoarea acestora fiind de 4.517.861,47 lei (inclusiv TVA). Ambele drumuri sunt rehabilitate cu finanțare prin Programul Națonal de Dezvoltare Locală (PNDL).



„Sunt lucrări extrem de importante pentru locuitorii din zona Ţara Făgăraşului, de aceea ne dorim ca, în cel mai scurt timp să emitem ordinul de începere a lucrărilor!“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.