Valul de scumpiri afectează și proiectul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. Valoarea lucrărilor la mai multe obiective a crescut considerabil

Valoarea lucrărilor la șapte obiecte necesare funcționării Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav a crescut cu peste 7,547 lei, noua valoare a contractului urmând a fi supusă aprobării consilierilor județeni brașoveni în ședința de plen din 20 aprilie. Conform proiectului hotărârii Consiliului Județean Brașov, această majorare are două cauze: creșterea considerabilă a prețurilor la materialele de construcții, dar și apariția, pe perioada derulării contractului, a unor lucrări suplimentare. 

Valoarea contractului a ajuns la 47.189.545 lei 

În proiectul hotărârii de consiliu județean ce se va dezbate în 20 aprilie se arată că valoarea obiectivul de investiţii „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)” este de 47.189.545 lei. Anul trecut, în luna iulie a fost aprobată o hotărâre de Consiliu Județean potrivit căreia valoarea obiectivului de investiții era de 39.615.106 lei. 

 Contractul pentru finalizarea lucrărilor la cele șapte obiecte (clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodărirea de apă, parcare și drumul acces terminal, drumurile tehnologice interioare și reţele interioare aeroport) a fost încheiat anul trecut cu Asocierea SC BOG’ART SRL – SC UTI Facility Management SA, după ce a fost reziliat contractul cu constructorul inițial, SC Construcții Sibiu SA, care nu a respectat graficul de lucrări. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.