Ziua și amenzile, pentru Festivalul Cultural Maghiar din Piața Sfatului. Poliția Locală Brașov a dat 8 sacțiuni organizatorilor

Organizatorii Festivalului Cultural Maghiar „Țara Bârsei“, care a avut loc săptămâna trecută, de joi până vineri, în Piața Sfatului, sunt pe cale să stabilească un adevărat record. Nu este vorba despre un record  cu care să se mândrească, ci de unul mai mult decât negativ, de amenzi primite pe parcursul celor patru zile de eveniment.



După ce Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului a vizitat duminică festivalul și a aplicat o amendă de 20.000 de lei pentru lipsa unor documente ale comercianților dar și pentru faptul că în Piața Sfatului, unii vindeau produse expirate și neconforme, Poliția Locală a anunțat azi că pe parcursul festivalului a aplicat zilnic amenzi organizatorului, pentru încălcarea unor prevederi legale.

„Polițiștii locali de la Biroul Activitatea Comercială și Protecția Mediului au fost prezenți la târg încă de joi seara pentru verificări și au aplicat, până la finalul evenimentului mai multe sancțiuni, în fiecare zi, pentru încălcarea repetitivă a unor prevederi“, a declarat Anca Lăutaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov.

Astfel, în cele patru zile de festival, polițiștii locali au acordat 8 amenzi.

„Patru sancțiuni au fost aplicate pe HCL 123/2009 privind Regulamentul de desfășurare a comerțului stradal, pentru prepararea în aer liber a unor sortimente culinare – mici, grătar, frigărui, în contextul în care există prevederea stipulată special,  care interzice acest lucru în Piața Sfatului și străzile din centru. Sancțiunile pentru încălcarea acestei prevederi sunt între 100 și 500 de lei. Pentru fiecare zi, în acest caz, s-a acordat câte o sancțiune de 500 de lei“, a precizat Anca Lăutaru.



De asemenea, s-au acordat încă patru sancțiuni pe HCL 201/2006, pentru nerespectarea prevederilor din abonamentul de închiriere a domeniului public, încălcare pentru care amenzile sunt între 1.000 și 2.500 de lei.

„Este vorba de o situație în care organizatorii s-au întins pe un amplasament care nu corespundea cu cel închiriat în abonament. Prima sancțiune acordată în acest caz a fost de 2.000 de lei, iar celelalte trei, de 2.500 de lei, pentru încălcare în mod repetat“, a mai explicat Anca Lăutaru.

În total, sancțiunile primite de organizatori, din partea Poliției Locale Brașov, sunt de 11.000 de lei. Trebuie precizat însă, că în cazul în care organizatorul evenimentului achită amenda în termen de 15 zile, el nu va plăti decât jumătate din minimul prevăzut pentru fiecare încălcare a legislației.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.