Încă un candidat la președinție invalidat de BEC. „Luceafărul huilei“ a adus 90% dintre semnături false. Foile era trase la xerox

Biroul Electoral Central (BEC) a respins înregistrarea candidaturii lui Miron Cozma la alegerile prezidențiale din noiembrie, potrivit unei decizii publicate dumunică pe site-ul instituției.

 



„În urma verificării listelor de susținători, efectuată de Biroul Electoral Central, cu sprijinul aparatului tehnic auxiliar al acestuia, s-a constatat că 270.075 de semnături, din totalul de 309.656, reprezintă, în fapt, fotocopii sau conțin elemente de similitudine evidentă, care înlătură prezumția simplă de validitate a acestora”, arată BEC în decizie.

 

Miron Cozma, lider sindical din Valea Jiului, de profesie subinginer minier, a fost condamnat definitiv în 1999, pentru infracțiunile comise în Mineriada din 1991. A fost grațiat însă, de președintele Ion Iliescu în anul 2004.
Pe 13 iunie 2017, a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și alții, pentru infracțiuni contra umanității.
 


 

Amintim că, sâmbătă, Biroul Electoral Central a anunțat și respingerea înregistrării candidaturii lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale, pentru că aproximativ 94.000 din cele 230.000 de semnături depuse prezentau elemente de similitudine. 

 
Până la această oră, BEC a validat doar candidaurile lui Theodor Paleologu (PMP) și a Vioricări Dăncilă (PMP). Lista finală a candidaților pentru președinția României va fi făcută publică marți. 
 
 

1 Trackback / Pingback

  1. 6 candidați la președinția României au fost validați de BEC. Azi vine răspunsul și pentru ultimii 3 care s-au înscris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.