BAROMETRU IMAS. Dacă acum ar fi alegeri prezidențiale, Iohannis s-ar bate în turul 2 cu Mircea Diaconu. Cum arată intenția de vot a românilor, în acest moment

Dacă în acest weekend ar avea loc alegerile pentru președintele României, favorit rămâne Klaus Iohannis, cu puțin peste 45 de procente, după cum arată un barometru IMAS, la comanda europafm.ro. 



Următoarul clasat, la mare distanță, este Mircea Diaconu, sustinut de ALDE și Pro România, care ar lua 16,6% din voturi. E însă, pentru prima oară când numele său este inclus în Barometrul Europa FM.

Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Dan Barna care scade față de luna august la 14, 2%. Urmează Viorica Dăncilă cu 12,4, în creștere cu 4 procente și Theodor Paleologu care candidează din partea PMP și care ar aduna 7,7%. Şi el apare însă pentru prima oară în Barometrul Europa FM.



Cât despre alegerile pentru Parlamentul România, PNL rămâne în fruntea opțiunilor de vot.

PSD trece pe locul doi și devansează Uniunea Salvați România – diferența fiind de aproape două procente.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum, în loc de anul viitor, 27,7 dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arată Barometrul EFM, realizat de IMAS în luna septembrie, în scădere cu aproape un procent și jumătate față de luna august. PSD trece pe locul doi cu 19,5%, în creștere cu aproape două procente față de luna august. USR pierde aproape două procente și că cade pe locul trei – cu 17,9%.

Sondajul Europa FM a fost realizat în perioada 9-28 august pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.