Roxana Mînzatu, „omul de legătură” pentru proiectul Spitalului Regional Brașov. Primăria așteaptă ok-ul Ministerului Sănătății pentru unitatea de implementare

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat zilele trecute, după ce a participat la evenimentul „Dezvoltare zonală prin fonduri europene”, organizat de Ministerul Fondurilor Europene că Roxana Mînzatu ar putea fi „omul de legătură” în proiectul Spitalului Regional Brașov. 



 „Am mai discutat cu doamna ministru situația spitalului regional, pentru că dumneaei are un rol foarte important, fiind principalul om de legătură între administrația locală și Ministerul Sănătății”, a spus George Scripcaru.

Edilul a precizat că în această perioadă așteaptă o adresă oficială de confirmare din partea Ministerului Sănătății, pe care s-a declarat convins că o va primi.

După primirea acestui document, primarul a anunțat că „vom constitui o unitate de implementare formată din reprezentanți ai municipalității, BERD și Ministerului Sănătății pentru derularea și elaborarea studiului de fezabilitate, pe care îl vor realiza consultanții BERD, pe care deja BERD i-a selectat”. 

Reamintim că în cazul Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov ce se va construi în Bartolomeu a fost elaborat un studiu de prefezabilitate, iar în această perioadă BERD așteaptă de la Ministerul Sănătății un document oficial privind zona deservită de viitoarea unitate medicală. 



În ceea ce privește finanțarea proiectului, propunerea BERD, agreată și de Guvernul României este ca unitatea să se construiască prin parteneriat public-privat (PPP). Recent, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, anunțat că în cazul acestei scheme de finanțare are în plan obținerea banilor europeni pentru asigurarea cofinanțării ce revine partenerilor publici. Practic, pentru spitalele regionale construite prin PPP, Ministerul Fondurilor Europene are în plan să preia modelul polonez. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.