Variantele de finanțare cu bani europeni a Aeroportului Brașov vor fi prezentate Comisiei Europene în câteva zile

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu a anunțat că în 17 septembrie va avea, la București, o discuție cu reprezentanții Comisiei Europene despre modalitățile despre modalitățile de finanțare a proiectului Aeroportului Brașov.



„Împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Brașov și cu cei ai Consiliului Concurenței, am lucrat toată vara documentația care să permită finanțarea aeroportului de la Brașov cu bani europeni. Lucrăm la schema de finanțare europeană pentru aeroport.  Avem două variante pe care le vom propune. În 17 septembrie, vom avea o discuție cu reprezentanții Comisiei Europene despre modalitățile de finanțare a Aeroportului Brașov. Nu am dorit să nu dau mai multe detalii despre această finanțare, pentru că este nevoie și de un acord al Comisiei Europene, pentru că, până la urmă, acești bani îi gestionăm împreună”, a declarat ministrul.

Mînzatu a reamintit că Aeroportul Brașov nu a fost inclus în Master Planul în care sunt incluse proiectele europene, astfel că a fost nevoie de o serie de modificări. „De asemenea, au fost necesare mai discuții cu Consiliul Concurenței, pentru că este ajutor de stat. Sunt pași pe care i-am parcurs în această vară. Sper ca săptămâna viitoare să ies cu un anunț mai clar. Dorința noastră este să obținem finanțare europeană pentru o parte cât mai mare a acestui proiect”, a încheiat ministrul.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.