Ministrul Roxana Mînzatu discută cu Airbus crearea unui centru de cercetare-inovare în domeniul aeronauticii, la Brașov

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Braşov, că va vizita, în premieră în mandatul ei, uzina Airbus Ghimbav, pentru a discuta cu conducerea acesteia, despre contractul pentru furnizarea celor zece elicoptere destinate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.   

 


 

Roxana Mînzatu a declarat însă că va profita de această vizită pentru a atinge și tema fondurilor europene puse la dispoziția marilor companii, pentru zona investiții în cercetare și inovare, în contextul în care Guvernul va lansa în scurt timp o linie de finanțare pentru astfel de proiecte.

Ministrul Fondurilor Europene a făcut referire la crearea unui centru ce cercetare în domeniul aeronautic la Brașov, mai ales că aici se află prima fabrică d eprofil din România, dar și uzile ale unor companii internaționale, precum Airbus, Premium Aerotec și Bell Helicopters.

Roxana Mînzatu: „Din punctul meu de vedere, vom discuta despre investiţia într-un centru de cercetare, inovare, dezvoltare tehnologică pe zona aeronautică. Le voi prezenta linia de finanţare pe care o vom lasa în curând, dedicată clusterelor de inovare. Deocamdată, vorbim de 31 de milioane de euro, pe care îi punem la dispoziţie pe această linie de finanţare. Vor putea cu aceşti bani să construiască laboratoare, centre de cercetare aplicate în economie. (…) Evident că discuţia va fi legată de implicarea Universităţii Transilvania din Braşov, a liceelor, colegiilor tehnice cu specializare în zona aeronautică. Aş vrea să abordez această temă, să vedem dacă există un proiect în acest sens şi, dacă nu există, să le prezint linia de finanţare şi să-i încurajez să o acceseze“.



 

Roxana Mînzatu a adăugat că îşi doreşte o dezvoltare sustenabilă a industriei aeronautice la Braşov.

„Dincolo de faptul că finanţăm indirect furnizorii din proiectele europene, mi-aş dori ca un angajator ca Airbus, într-o zonă atât de competitivă cum este industria aeronautică, într-o zonă cu perspective foarte bune de viitor, să nu fie doar un angajator şi atât. E bine că avem locuri de muncă în judeţul Braşov, dar să vorbim de dezvoltarea sustenabilă a acestei industrii la Braşov, de locuri de muncă înalt calificate“, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.