Efectul Axei BBC? Lucian Pătrașcu (PSD) propune la Brașov o vignetă „à la București”

Președintele organizației municipale a PSD Brașov, Lucian Pătrașcu propune ca Brașovul să preia modelul Bucureștiului cu privire la „taxa de fum” aplicată mașinilor care circulă în municipiu. 

Mai exact, Pătrașcu spune că, în contextul în care principala sursă de poluare în municipiul Brașov sunt noxele produse de autovehicule, Municipalitatea ar trebui să introducă vignete pentru mașinile cu motoare mai poluante. 

Propunerea lui Lucian Pătrașcu este ca mașinile cu motoare non-euro, Euro 1 și Euro 2 să aibă interzis accesul în Centru Istoric al orașului, iar pentru restul zonelor să plătească o vignetă stabilită de autoritățile locale. 

Pentru mașinile cu motoare Euro 3 și Euro 4, propunerea lui Patrașcu vizează circulația liberă în tot orașul, dar cu plata unei taxe, stabilite tot prin Hotărâre de Consiliu Local.

Mașinile cu motoare Euro 5, Euro 6, electrice și hibrid ar urma să fie scutite de o astfel de taxa, propune Pătrașcu. 

„Voi discuta cu colegii din Consiliul Local pentru a propune Executivului Primăriei și Legislativului o astfel de inițiativă. Pentru un oraș ca Brașovul, care este al treilea cel mai poluat din România acesta este un pas important înainte”, a declarat Lucian Pătrașcu.

Brașovul face parte dintr-o asociație de dezvoltare alături de București si Constanța, municipii impreună cu care dorește să implementeze diferite proiecte sociale, de urbanism sau turism. Asociația, denumită de edilii celor trei municipii „Axa BBC”, presupune și preluarea unor inițiative care s-ar dovedi de succes într- una din unitățile administrativ-teritoriale membre. Rămâne de văzut dacă inițiativa „Oxigen” de la București, pentru taxarea mașinilor poluante, va fi una dintre aceste inițiative numai bune de „împrumutat”.

1 Comentariu

  1. Da? Și ce veți face cu banii ?? Cei care inhalează ” fumul” sunt pietonii, cumpărați măști și împărțiți măști ?? Sau postați stații de oxigen ptr. ca pietonul sa mai ia o gura de oxigen ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.