La loc-comanda. Proiectul de transformare a pieței Star în târg de meșteșugari, întors la discuțiile despre oportunitate și concept

Proiectul de revigorare a pieții Star, anunțat din 2017, se întoarce la stadiul discuțiilor legate de oportunitate și de concept. Anunțată în urmă cu doi ani, reamenajarea pieței nu a mai avansat în niciun fel. 



Deși în 2017, Municipalitatea lansa o licitație pentru achiziția de căsuțe din lemn, pentru a transforma platoul într-o zonă de meșteșuguri hand-made, care să fie vizitată și de turiști, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, spune că în prezent, pentru acest proiect există doar certificatul de urbanism, adică doar primul document necesar.

„Pentru acest proiect a fost solicitat un certificat de urbanism. Acum se poartă discuții despre oportunitatea acestui proiect și despre modul în care ar trebui să arate această zonă”, a declarat Toarcea.

În octombrie 2017, proiectul era suficient se avansat încât Serviciul de Administrare a Pieţelor să știe exact că vrea să achiziţioneze zece căsuţe din lemn, printr-o licitaţie, iar procedura chiar a fost lansată.



Potrivit monitorulexpres.ro, la momentul respectiv se știa și că două dintre ele vor fi simple, iar celelalte opt vor fi împărţite în patru „căsuţe-duplex“. Valoarea acestor căsuţe era estimată la 190.760 lei, fără TVA, iar ofertele la licitația lansată atunci erau așeptate până la 30 octombrie 2017. „Din punct de vedere al aspectului, căsuţele trebuie să respecte nişte condiţii, astfel să fie încadrate corespunzător în arhitectura zonei pieţei Star. De asemenea, ele vor fi realizate astfel încît să poată fi folosite pentru o gamă largă de activităţi comerciale“, spune in oxtombrie 2017, şeful Serviciului de Administare a Pieţelor, Vasile Cristian

Căsuţele urmau să fie instalate în maxim un an, adică până la finele lui 2018 so puse la dispoziția meșteșugarilor, pentru închiriere.



A trecut termenul de depunere a ofertelor, termenul de implementare a proiectului, iar acum municipalitatea vorbește din nou despre „oportunitate și concept”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.