Primăria Brașov vrea să cumpere ce nu a fost vândut din Stadionul Tineretului. Ar mai fi porțile, tabela de marcaj și o mașină de tuns gazonul

Lichidatorul  judiciar al Fotbal Club SA Brașov, va scoate la vânzare mai multe bunuri existente la Stadionul Tineretului, procedură la care a participa și Primăria Brașov. De altfel, în ultima ședință de plen, Consiliul Local Brașov a dat „undă verde” Primăriei să participe la licitație. 



Potrivit primarului municipiului Brașov, George Scripcaru, singurele bunuri care mai sunt acum de valorificat sunt porțile, mașina de tuns gazonul, tabela de marcaj.

„Am cerut Consiliului Local să acordul să particip la licitație pentru a prelua aceste bunuri. Dacă facem acest lucru, preluăm stadionul cu totul. Apoi, îl putem include într-un program de modernizare. Demolăm betoanele de acolo și, împreună cu un consultant de specialitate  pregătim un nou proiect”, promis edilul în timpul unei discuții cu un brașovean care a participat vineri la protestul pentru aer curat, ce s-a desfășurat la în fața Primăriei. 



Care este „echipa Brașovului”? 

Totodată, Scripcaru a amintit că echipa Corona Brașov a fost înscrisă în Liga a IV-a: „Este echipa oficială de fotbal a Brașovului. Sunt mai multe cluburi care revendică că sunt FC Brașov. În regulă, le-am dat voie să joace pe stadion, ca să existe o activitate fotbalistică”. 

În ceea ce privește preluarea AS SR Brașov de către Primăria Brașov,  primarul a reamintit că discuții în acest sens se pot purta în momentul în care clubul va scăpa de datorii. „Au intrat într-o asociere cu o unitate privată și s-au hazardat prea mult în ceea ce privește cheltuielile. Când le-a fost lumea mai dragă, investitorul a plecat, iar clubul a acumulat datorii de 150.000 de euro la Finanțe. Am încercat să preiau acest club, dar legea îmi interzice să preiau entități cu datorii la bugetul de stat. Dacă fac lucrul acesta e o problemă de natură penală. Ei au promis că vor rezolva această problemă. Când vor fi «pe zero» cu datoriile, vom relua discuțiile”,  a reprezentantul Primăriei Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.