Stadionul Tineretului va intra anul viitor în modernizare. Tribunele nu apar în inventar, dar lichidatorul a încercat să le vândă Primăriei Brașov

După mai mulți ani în care lichidatorul clubului FC Brașov (care a intrat în faliment) și Primăria Brașov au avut lungi negocieri pe tema preluării clubului și a Stadionului Tineretului, recent cele două părți au ajuns la un la o înțelegere. Astfel, luni, primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat că „fără voia noastră, noi am fost într-o procedură juridică cu lichidatului FC Brașov. Terenul este proprietatea municipiului Brașov, iar clădirile și construcțiile erau ale unei alte societăți. FC Brașov a intrat în faliment și, conform legii, a fost stabilit un lichidator care trebuie să gestioneze activitatea și bunurile. Lichidatorul a încercat să ne vândă lucruri care, din punctul meu de vedere nu erau justificate pentru că nu erau incluse în inventar. Este vorba despre acele tribune de beton care ar fi trebuit să fie casate. I-am cerut lichidatorului să îmi demonstreze cu acte că aceste bunuri sunt înregistrate în contabilitate. Nu a reușit să facă acest lucru. Nu puteau să fie valorificate, iar noi să dăm niște miliarde de lei (lei vechi – n.n) pe niște lucruri care apoi trebuiau dezafectate. Prin proiectul de modernizare, construcțiile existente trebuie demolate și realizate altele noi”.

Stadionul va fi preluat de Direcția de Infrastructură Sportivă

Edilul a amintit că a fost de acord cu achiziția bunurilor de inventar care erau înregistrate  în contabilitate, dar a amintit și faptul că municipalitatea brașoveană a contestat în instanță intenția lichidatorului de a vinde obiecte care nu se regăseau în inventar. „Instanța a emis o decizie favorabilă. Acest lucru s-a întâmplat vineri. De asemenea, noi am format o comisie care s-a deplasat la fața locului. Am preluat cheile și bunurile, astfel că acum suntem proprietari cu acte în regulă. Urmează ca în următoarea ședință de plen să dăm în administrare stadionul către Direcția de Infrastructură Sportivă. Totodată, vom include în contabilitate bunurile. Apoi vom aloca bani de la bugetul local, poate la următoarea rectificare, pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de modernizare a stadionului”, a explicat edilul, care consideră că lucrările ar putea fi începute de anul viitor.  

Totodată, primarul a afirmat că a transmis lichidatorului o adresă oficială prin care i-a solicitat să supună aprobării Adunării Generale ca marca FC Brașov să fie preluată de către municipalitate, pentru a se putea reconstrui această echipă.

La licitația organizată de lichidator, Primăria a cumpărat mașina de tuns iarba, porțile, tabela de marcaj, laptopuri, monitoare sau dotări din vestiar. De asemenea, la vânzare a fost scos autocarul clubului. Conform primarului, pentru bunurile de inventar ce au fost scoase la vânare de lichidator a fost solicitată suma 20.000 euro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.