Prefectul Brașovului despre amenințarea cu bombă de aseară: A fost foarte vagă și a conținut date generale. Toate instituțiile statului au fost alertate

Referitor la incindentul derulat în seara de 27 octombrie 2019 care a fost provocat de o alertă cu bombă ce viza o serie de instituții publice de pe raza județului Brașov, printre care Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și unele parchete, prefectul Marian Rasaliu a precizat că amenințarea formulată telefonic a fost foarte vagă și a conținut date generale.



”Din momentul în care s-a declanșat alarma, toate instituțiile Statului au fost alertate și s-au luat măsuri specifice de gestionare a incidentului. În permanență situația a fost sub control și în nici un moment viața cetățenilor și siguranța sediilor instituțiilor publice vizate nu au fost puse în pericol. Comunicarea în acest interval a avut ca scop menținerea calmului, instaurarea unei stări de panică prezentând riscul de a conduce la incidente cu efecte grave, incontrolabile”, a declarat prefectul.

Reamintim însă că reprezentanți ai autorităților implicate, chestionați de presa la puțin timp după ce au apărut pensurse informații privind un posibil atac cu bombă, nu au reușit să dea date de natură să calmeze situația.



Jandarmeria a anunțat că nu participă, iar purtătorul de cuvânt al spitalului, că nu are prea multe date și că nu este vorba despre o bombă, ci se un apel. (AICI)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.