Start în Loteria vizelor 2021. Cum poți ajunge în SUA, cu aceleași drepturi ca cetățenii americani

Cererile de înregistrare pentru programul Loteria Vizelor 2021 pot fi trimise începând de miercuri, 2 octombrie 2019, orele 19:00 și până marți, 5 noiembrie 2019, orele 19:00 (ora României), informează Ambasada Statelor Unite.




Instrucțiunile complete se pot găsi pe pagina de internet a Departamentului de Stat. Înregistrările sunt acceptate numai electronic prin www.dvlottery.state.gov și nu se percepe nicio taxă de participare.

Potrivit sursei citate, există o nouă cerință pentru programul DV-2021, de a include numărul pașaportului solicitantului principal, țara care l-a emis și data de expirare. Această cerință se referă doar la solicitantul principal și nu la dependenții acestuia. Participanții care nu vor include datele pașaportului vor fi descalificați.

De asemenea, participanții vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni, conformă cu cerințele publicate în instrucțiunile programului DV-2021. Înregistrările trimise care conțin aceleași fotografii folosite în programul DV din anul precedent (DV-2020) vor fi descalificate.



Este foarte important ca participanții să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2021. Începând cu data de 5 mai 2020, participanţii la programul DV-2021 vor putea folosi numărul lor unic de confirmare atribuit la înregistrare, pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată. Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV atât pentru ei cât și pentru membrii familiilor lor eligibili. Departamentul va confirma de asemenea programarea la interviul de viză tot prin intermediul paginii de internet Entrant Status Check.



Ambasada SUA avertizează că cei care primesc email-uri în care sunt anunțați că au fost selecționați, dar li se solicită bani, este vorba de o fraudă: „Nu deveniți o victimă! Folosiți numai Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) pe pagina oficială pentru a verifica dacă ați fost selecționați.”

1 Comentariu

  1. „… cu aceleasi drepturi ca cetatenii…”. Oare nu se putea evita cacofonia aia? O varianta ar fi putut fi „… cu aceleasi drepturi precum cetatenii…”. Spun, nu dau cu paru’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.