Tratamentul modern al pacienților aduși la spital cu mușcături de urs, cu administrarea de imunoglobulină, este foarte costisitor, plecând de la 9.000 de lei și ajungând până la 15.000 – 16.000 de lei, în funcție de greutatea corporală a persoanei. În acest context, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, dr. Sebastian Toma, propune ca Ministerul Sănătății să creeze un program național, astfel încât costurile acestui tratament modern să fie decontate de la stat, fără a mai încărca excesiv bugetele unităților medicale.
Pacienţii atacaţi de urs necesită două tipuri de terapii, una care se face de către medicii şi instituţiile din subordinea de exemplu a spitalelor de boli infecţioase şi apoi se utilizează nişte imunoglobuline, un tratament modern, profilactic, al complicaţiilor acestor leziuni provocate prin atacul de urs, doar că aceste costuri sunt foarte mari şi revin în competenţa spitalelor la care este internat. Dacă un pacient a fost internat la un spital, spitalul solicită un medic care să realizeze un consult interdisciplinar, prin care să recomande o primă terapie, după care administrarea de imunoglobulină se face la solicitarea spitalului respectiv”, a explicat dr. Sebastian Toma.
Potrivit medicului braşovean, un astfel de program s-ar preta cu atât mai mult cu cât, la nivel naţional, numărul pacienţilor care necesită un astfel de tratament este relativ redus.
Cam 5-6 pacienți care au nevoie de un astfel de tratament ajung la un spital, într-un an, a precizat medicul.
Fii primul care comentează