Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov așteaptă 500 de teste pentru corovavirus

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov va primi astăzi 500 de teste pentru depistarea infecției cu COVID-19, a anunțat președintele Consiliului Județean Brașov.  Acestea fac parte dintr-un lot de 2.500 de teste, pentru care unitatea sanitară brașoveană a transmis cereri de ofertă către mai mulți distribuitori. 

Tot la  Spitalul Clinic de Boli Infecțioase sunt așteptate și kit-urile de la  Ministerul Sănătății. De altfel, la finalul săptămânii trecute, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veșea, dar și prefectul județului, Cătălin Văsii, au anunțat că de la minister vor ajunge la spitalul brașovean 21.000 de teste.

Reamintim că în anul 2017 Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov a achiziționat un echipamentul complet de biologie moleculară Real Time PCR care permite depistarea coronavirusului. În prima parte a acestei luni a unitatea sanitară brașoveană a achiziționat 100 de teste, dar acestea s-au terminat foarte repede. În aceste condiții, probele recoltate la Brașov au fost prelucrate la Institutul Cantacuzino din București. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Brașov, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov a făcut o solicitare către Institutul Național de Sănătate Publică pentru 3.500 de kit-uri de testare pentru noul coronavirus.

 

   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.