Guvernul României a aprobat desființarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov. Propunerea a fost făcută de Consiliul Județean Brașov

Guvernul României a aprobat în 2 martie desființarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Braşov (de pe strada Mihai Viteazu) şi reorganizarea acestuia ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov. Demersurile pentru această reorganizare au fost începute de Consiliul Județean Brașov încă din anul 2020, însă pentru „Infecțioasele” să fie preluate de „Pneumoftiziologie” era nevoie de o hotărâre de Guvern. 

Conform informațiilor Guvernului României, fuzionarea celor două unități sanitare vizează, printre altele, „reducerea la minimum a riscurilor posibile determinate de afecțiunile infecto-contagioase, prin asigurarea unui management unitar al pacienților cu astfel de boli”,„îmbunătățirea infrastructurii de diagnostic şi tratament a pacienților cu boli infecto-contagioase”, „reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unor legături ușor accesibile cu serviciile de investigații–explorări și tratamente pentru pacienții cu boli infecto-contagioase”, „asigurarea unitară a serviciilor medicale de boli infecțioase, adulți și copii în cadrul aceleiași unități sanitare”. 

Noua structură a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie va fi aprobată de Consiliul Județean Brașov

Conform actului normativ aprobat de Guvern, urmează ca noua structură organizatorică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie să fie aprobată de Consiliul Judeţean, cu avizul Ministerului Sănătăţii. Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care îşi desfăşoară activitatea la Spitalul de Boli Infecţioase va fi preluat la Spitalul de Pneumoftiziologie. De asemenea, personalul tehnic-economic-administrativ şi de întreţinere de la Infecţioase va fi şi el preluat la Pneumo, dar cu încadrarea în normativul de personal, sau, după caz, se va redistribui la alte unităţi sanitare din reţeaua Consiliului Judeţean. De altfel, întreg patrimoniul Spitalului de Boli Infecţioase va fi predat către Spitalul de Pneumoftiziologie, protocolul de predare-primire urmând să cuprindă clar prevederile bugetare şi de execuţie bugetară pe anul în curs.

Potrivit datelor de pe site-ul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, în prezent unitatea medicală are 59 de paturi la secţia I, cu şapte medici, 38 de paturi la Secţia II – pediatrie, cu cu doi medici, 5 paturi la Compartimentul ATI, cu doi medici, un Cabinet de Boli Infecţioase, cu doi medici, un Cabinet antirabic, cu un asistent medical principal, Compartimentul HIV/SIDA, cu zece paturi, un medic specialist, un psiholog şi un asistent social, un Cabinet de radiologie şi imagistică medicală, cu un medic primar, farmacie, cu un farmacist-şef şi Laboratorul de analize medicale, cu trei medici, un chimist medical şi un biolog medical.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.