Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov a cumpărat un kit de testare pentru coronavirus și nu va mai trimite probele la București. Rezultatele se pot obține în 3 ore

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov a cumpărat un kit de testare pentru coronavirus, cu 100 de teste. Acest kit a costat 3.450 de lei și va fi folosit cu echipamentul de biologie moleculară Real Time PCR pe care unitatea medicală îl deține încă din anul 2017. Testele vor fi utilizate de azi la Brașov, în contextul în care autoritățile spun că Institutul „Matei Balș“ de la București este în prezent supraaglomerat. 

Cu echipamentul din dotarea Spitalului de Boli Infecțioase și kit-ul cumpărat se poate testa o singură dată minimum un pacient folosindu-se 3 teste, optim 8 pacienți folosind 10 teste, maximul 48 de pacienți, cu 50 de teste.  

Kit-ul a fost cumpărat după ce la Brașov a apărut primul suspect de infecție, femeia care a fost internată și ale cărei probe s-au trimis la București la Institutul „Matei Balș“.  Femeia este internată în continuare la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, în așteptarea rezultatelor probelor prelevate până acum și trimise la București. 

Alte 21.000 de teste vor veni de la nivel național, la Brașov, pentru a fi utilizate în unitățile medicale cu secții de boli infecțioase. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.