Comedie fenomen pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov pentru cei care nu se tem de fantome 

Marți, 26 noiembrie, de la ora 19:00 sunteți așteptați la un regal de râs și voie bună. Tocmai de la București, o distribuție de actori îndrăgiți vine la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov cu un spectacol de zile mari: „Fantoma, dragostea mea!”.  

 

Comedie fenomen pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov pentru cei care nu se tem de fantome 

Una dintre comediile excepționale ale Teatrului Elisabeta din București, „Fantoma, dragostea mea!” face parte dintr-un univers variat și plin de culoare în care se regăsesc situații comice spumoase, desprinse dintr-o altă lume.  Cu o distribuție de excepție, regizorul Șerban Puiu pune în scenă la Brașov situații incredibil de amuzante alături de actori precum Gabriela Popescu, Marius Florea Vizante, Alexandra Velniciuc, Raluca Ghervan, Claudia Ene, Ioana Ancea și Mihnea Nicolau. 



„Fantoma, dragostea mea!”, o comedie ireal de fermecătoare 

Ce veți vedea de fapt la spectacolul fantastic ce va umple de zâmbete Brașovul?!  

Un proiect în parteneriat cu Teatrul Metropolis, în regia lui Șerban Puiu, cu scenografia semnată de Ioana Popescu, în colaborare cu actori precum Gabriela Popescu, Marius Florea Vizante, Alexandra Velniciuc, Raluca Ghervan, Claudia Ene, Ioana Ancea și Mihnea Nicolau, comedia „Fantoma, dragostea mea!” a fost văzută pentru prima dată în West End în 1941, creând un nou record pe termen lung pentru piese non-muzicale britanice, înregistrând aproximativ 2.000 de reprezentații. Succesul spectacolului nu s-a oprit aici, cucerește imediat Broadway-ul, unde are în jur de 657 reprezentații, urmând să fie transformat într-un film patru ani mai târziu, cu actori precum Rex Harrison sau Margaret Rutherford. 

Imaginati-vă Londra în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Germanii iau cu asalt orașul, clădirile se prăbușesc, se pierd vieți, oamenii se retrag către mediul rural. Acum imaginați-vă un scriitor la patruzeci de ani, trăind în perioada respectivă în Anglia. Printre operațiunile secrete în calitate de membru al serviciilor secrete, acesta petrece cinci zile scriind o piesă de teatru. 

Care poate fi subiectul piesei? Război? Politică? Mândrie națională? Supraviețuire? Nicidecum! Acesta alege să scrie o comedie satirică despre fantome. Așa ia naștere cea mai cunoscută operă a scriitorului Noel Coward, „Blithe Spirit”. 



Este o comedie savuroasă care spune povestea unui scriitor de romane de mister și fantezie, Charles Condomine, care, în căutare de noi subiecte pentru noua sa carte, o invită la el acasă pe Madam Arcati, medium excetric de profesie pentru a conduce o sesiune de spiritism în timpul unei cine la care iau parte soția sa, Ruth și prietenii lui, un cuplu extrem de colorat format din George și Violet Bradman. Deși la început ședința se consideră a fi un eșec, cu cât timpul trece devine din ce în ce mai evident că prima soție a lui Charles, Elvira, s-a întors cu gânduri serioase: pentru a-l bântui! Cum doar cel care caută, găsește, Charles este singurul care o poate vedea și auzi pe Elvira, așa că Ruth are motive întemeiate să-l considere nebun. Însă când vazele cu flori încep să „zboare” prin casa și pernele sunt tăvălite pe jos, Ruth își dă seama de absurdul situației, trăiește în casă cu fantoma primei soții a soțului său. Nici pentru Charles nu este mai ușor, să stai în aceeași cameră cu două femei puse pe ceartă! Dacă Ruth încearcă să se controleze și să își păstreze ținuta british, Elvira nu apelează nicio secundă la diplomație. Ba chiar, pare să aibă câteva planuri de-a dreptul… „macabre”! 



Poate că ideea unui bărbat cu două soții s-a mai întalnit, însă „Fantoma, dragostea mea!” este o comedie fermecătoare în stilul ei deoarece nu s-a mai întâlnit ca un bărbat să fie bântuit simultan de ambele neveste. 

Dacă nu vă este frică de fantome, vă recomandăm comedia bântuită, „Fantoma, dragostea mea”!, marți, 26 noiembrie, ora 19:00 la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov. Biletele se găsesc atât online pe site-urile www.TeatrulElisabeta.ro sau www.Bilet.ro cât și la Casa de Bilete a Teatrului Elisabeta, din Blv. Regina Elisabeta, Nr. 45, sector 5, București și la Sala Patria din Blv. 15 noiembrie, Nr. 50A din Brașov, iar prețul variază între 80 și 100 de lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.