Rețeaua publică de termoficare din Brașov va prelua în sistem apă caldă produsă cu energie verde

Rețeaua publică de transport și distribuțe a agentului termic din Brașov va prelua în sistem apă caldă menajeră produsă de o instalație ce utilizează energie regenerabilă. Apa caldă va fi preluată în rețeaua Astra Sud, la Punctul Termic nr. 5 (PCT 5), conform unui proiect de Hotărăre de Consiliu Local ce va fi supus aprobării în ședința din 15 noiembrie. 



În prezent, apa caldă menajeră produsă în PCT5 Astra se produce cu cazane ce utilizează gaze şi schimbătoare de căldură cu plăci. Capacitatea maximă a acestora este de 900kW fiecare. Prin amenajarea instalatiei din Astra, Municipalitatea doreşte să reducă  cheltuielile de distribuţie prin producerea în regim propriu de energie verde cu surse regenerabile.

„Rolul instalaţiei nu este de a înlocui instalaţia existenta de preparare apei calde menajere, ci de a funcţiona în paralel cu aceasta pentru asigurarea unui aport energetic suplimentar în reţea”, se precizează în proiectul de hotărâre.



Noile instalaţii vor funcţiona în paralel cu cele de încălzire şi preparare apa caldă menajeră existente în cadrul punctului termic PCT5 Astra aflat în zona str. L.C. Babes.

1 Comentariu

  1. Foarte bine ca foloseste energie verde pentru a consuma cat mai putin curent de la ENGIE. Asa ar trebui sa foloseasca energie verde cu panouri fotovoltaice, astfel sa ia masuri anti-blackout

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.