FOTO. „Recolta” de toamnă de pe Canalul Timiș. Mii de PET-uri scoase din subteran de muncitorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Brașov a început ieri să strângă gunoaiele de pe Canalul Timiș. Pentru această operațiune, a fost deschis un cămin de pe strada Lucian Blaga, din spatele Cinema Patria, iar munca era extrem de anevoioasă, având în vedere că se lucra cu o „greblă”.



De altfel, în scurt timp, lângă gura de canal s-a format o grămadă mare de PET-uri, dar stratul de deșeuri care pluteau pe apă era destul de gros, astfel că muncitorii nu au dat de apă prea repede. Pentru a culege PET-urie aruncate în zonele descoperite ale canalului, SGA a adus la Patria trei muncitori.  Directorul SGA Brașov, Mihai Uță, a declarat că lucrările de igienizare vor mai dura câteva zile. 

Munca este extrem de anevoioasă.  Pentru «recupera» PET-urile care nu pot fi scoase prin căminul de la Patria a fost descoperită o porțiune de canal de pe strada Castanilor”, a explicat ieri Uță. De asemenea, canalul a fost descoperit și pentru a se decolmata albia, în care s-au acumulat aluviuni de-a lungul anilor. De altfel, pe strada Castanilor, canalul a fost acoperit de aproximativ 50 de ani, perioadă în care nu s-au mai făcut astfel de lucrări pe acest segment. 



Având în vedere că este nevoie de un efort logistic impresionant pentru a se putea culege PET-urile de pe acest curs de apă subteran Mihai Uță a făcut un apel la cetățeni să nu mai arunce deșeurile în porțiunile descoperite le Canalului Timiș.

Una dintre zonele descoperite ale acestui canal trece pe lângă un loc de picnic neoficial, de la ieșirea din Brașov spre București și nu este exclus ca cei care merg acolo „la grătar” să confunde acest pârâu cu o groapă de gunoi. 

Când vor începe lucrurile de reamenajare a pietonalului de pe Castanilor 

Pe de altă parte, viceprimarul Brașovului Barabas Laszlo a anunțat că segmentul de pe strada Castanilor va fi acoperit după ce se vor termina lucrările de igienizare și decolmatare canalul va fi acoperit cu plăci și pământ vegetal pe perioada iernii.  „Sunt acum în derulare mai multe proceduri birocratice privind proiectul de reamenajare a străzii Castanilor. Cel mai probabil în primăvara anului viitor vor începe lucrările de amenajare a zonei pietonale. Se va descoperi toată porțiunea de canal de pe strada Castanilor, se vor planta cei doi arbori în schimbul celui relocat și va fi amenajat malul”, a declarat Barabas. 



Valoarea estimată a lucrărilor de reamenajare a străzii Castanilor este estimată la 2,4 milioane de lei. Pe lângă lucrările amintite de viceprimarul Brașovului, proiectul mai prevede desființarea locurilor de parcare și realizarea unui nou sistem de iluminat. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.