FOTO&VIDEO. Peste jumătate din corpul B al Spitalului Județean de Urgență Brașov a fost reabilitat și modernizat. Cu o nouă față, etajele 2 și 3 vor fi date în funcțiune de săptămâna viitoare

Încă două etaje din corpul B al Spitalulu Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov au fost finalizate în proiectul de consolidare şi modernizare, iar de luni, aici se vor muta şi secţiile cu pacienţi, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian veştea, care a făcut azi o vizită la unitatea medicală. La trei luni după ce etajele V şi IV au fost date în folosinţă, azi au fost deschise şi etajele III şi II ale corpului B din cadrul Staţionarului Central.



La etajele IV şi III vor funcţiona secţiile de Chirurgie şi Ortopedie

Saloanele de pe aceste etaje, având fiecare câte 5 paturi, au fost transformate din temelii şi dotate cu grupuri sanitare proprii, astfel încât pacienţii să beneficieze de cele mai bune condiţii.

Din bugetul alocat de Consiliul Judeţean Braşov în acest an, conducerea spitalului a achiziţionat paturi, saltele lavabile şi noptiere noi, conform cerinţelor exprimate de şefii de secţii. Pentru uşurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi, s-a renunţat la cada de duş, astfel încât să se poată intra cu căruciorul inclusiv în grupurile sanitare.

Potrivit dr. Călin Cobelschi, managerul spitalului, la etajul III va funcţiona Secţia Chirurgie II, iar la etajul II va fi mutată Secţia de Ortopedie. Astfel, rămân libere etajele V, IV, III din aripa A, unde la 1 noiembrie ar fi trebuit să înceapă lucrările de igienizare. Momentan, acestea nu se pot desfăşura, deoarece trebuie mai întâi soluţionată o contestaţie a rezultatului achiziţiei lucrărilor, depusă de firma clasată pe locul al treilea, a precizat managerul spitalului. La etajul IV, în locul Ortopediei va fi mutată Secţia de Neurochirurgie, iar după terminarea etajului I spaţiul va fi alocat Secţiei de Chirurgie I.



Managerul SCJU Braşov mai spune că în colaborare cu firma care va fi desemnată câştigătoare a lucrărilor de igienizare, vor fi începute lucrări la parterul şi etajul I, simultan cu etajele V şi IV.

„Vrem să face asta din următorul motiv: de dorim ca la parter să amenajăm spaţiul pentru Secţia de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă, care include baia de arşi şi alte elemente specifice acestei specialităţi medicale, astfel încât la finalizarea lucrărilor s-o mutăm direct în această locaţie”, a precizat dr. Cobelschi.

 

Cam asa arata Spitalul Judetean, pe etajele care au fost deja modernizate. Detalii in plus, in curand pe brasovmetropolitan.ro

Publicată de Brasov Metropolitan pe Joi, 7 noiembrie 2019

 

Lucrările de reabilitare şi modernizare a corpului B al SCJU Braşov sunt realizate prin Compania Naţională de Investiţii şi supervizate de Consiliul Judeţean.

„Sunt bucuros că lucrările au înaintat şi reuşim să avem în acest moment finalizate patru etaje din cele cinci ale spitalului. De asemenea, mă bucur că se lucrează şi la staţionarele Astra şi Tractorul, astfel încât în toate spaţiile care aparţin de Spitalul Judeţean să existe condiţii optime pentru desfăşurarea unui act medical de calitate. Odată cu încheierea modernizării Spitalului Judeţean, construirii noii Unităţi de Primiri Urgenţe şi dotării cu echipamente
medicale a Ambulatoriului şi a UPU, am convingerea că cea mai importantă unitate sanitară a judeţului Braşov se va ridica la nivelul cerinţelor şi existenţelor existente la nivel european în domeniul sănătăţii”, a spus preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.