FOTO. Pregătiri intense pentru sezonul de schi, în Poiana Braşov. Primăria promite că în Poiană vor fi cele mai bune pârtii din România

Autorităţile locale din Braşov promit că cele mai bune pârtii din România vor fi şi în acest sezon în Poiana Braşov. Lucrările de pregătire a pârtiilor şi de verificare a instalaţiilor de producere a zăpezii şi a instalaţiilor de transport pe cablu se apropie de final, iar dacă vremea va fi favorabilă, instalaţiile de producere a zăpezii vor putea fi pornite. 



 

Până la sfârşitul săptămânii viitoare, domeniul schiabil va fi pregătit în totalitate pentru sezonul de iarnă. Pentru a creşte calitatea pârtiilor, Primăria Braşov a pornit şi o licitaţie pentru achiziţia a două maşini de bătut zăpada, tip RATRAC.

„Şi în acest an vom termina la timp pregătirile pentru sezonul de schi. Deja au fost montate plasele şi saltelele de protecţie, a fost verificată instalaţia de producere a zăpezii artificiale, tunurile mobile sunt deja pe poziţii, la instalaţia de transport pe cablu mai trebuie făcute încercările de transport cu sarcină de greutate. Pentru a creşte eficienţa pregătirii pârtiilor, dar şi pentru a creşte calitatea acestora, am demarat procedura de achiziţie a încă două ratracuri, cu o valoarea estimată a investiţiei de aproape patru milioane de lei. Având în vedere că dintre ratracurile existente, trei sunt deja verificate şi funcţionale, iar al patrulea va fi funcţional începând cu sfârşitul acestei luni, sper ca, încă din acest sezon de schi, amenajarea celor 25 de kilometri de pârtie să se facă cu şase ratracuri. Acest lucru este încă o garanţie că, şi în acest sezon, cele mai bune pârtii din România vor fi tot la Braşov”, a declarat George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov.

Lacul de acumulare este la 95% plin

Până la această dată s-au finalizat lucrările de revizie a instalaţiilor de producere a zăpezii, s-au montat toate sistemele de protecţie, respectiv 120 de saltele pe lăncii, zece saltele pe tunurile fixe şi aproximativ 1000 de metri de plase de protecţie fixe. De asemenea, tunurile mobile au fost aşezate pe poziţii, s-au făcut reviziile maşinilor de amenajat pârtiile iar în acest moment, sunt funcţionale trei dintre ele, a patra urmând să fie pusă în funcţiune săptămâna viitoare, când va fi livrat setul nou de şenile. Potrivit reprezentanţilor Municipalităţii, lacul de acumulare este plin în proporţie de 95% şi, în acest moment, se află în proces de umplere, procedura urmând să fie finalizată pe 25 noiembrie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.