Internet gratuit de înaltă calitate în 15 locuri publice din Brașov

15 locații publice din Brașov vor oferi internet gratuit de înaltă calitate pentru cei care vor trece prin zonă. Primăria Brașov va amenaja punctele de acces, dupa ce a obținut un grant de la Uniunea Europeană prin WiFi4EU. 



Echipamentele vor fi instalate în următoarele locații/spații publice de tip Outdoor, locații în care municipiul Brașov asigură/deține branșamente:

1. Piata Sfatului – 2 puncte de acces;
2. Parcul Titulescu – 2 puncte de acces;
3. Parcul Tractorul – 2;
4. Parcul Centrul Civic – 2;
5. Piața Unirii -1;
6. Modarom/ Republicii – 1;
7. Poiana Brașov 2;
8. Piața Sf. Ioan – 1;
9. Aleea Tiberiu Brădiceanu – 2; 

Exceptând punctul de acces din Piațeta Sf. Ioan, unde este nevoie de unele lucrări în plus de branșament, în toate celelalte locații internerul gratuit va fi disponibil din luna decembrie. 



WiFi4EU este o inițiativă a Uniunii Europene care prevede atribuirea de cupoane în valoare de 15.000 euro fiecare, pentru a acoperi echipamentul și costurile de instalare a unor puncte de acces la internet Wi-Fi în municipalități din Europa. Obiectivul inițiativei WiFi4EU este de a oferi cetățenilor și vizitatorilor acces de înaltă calitate la internet în spații publice ale comunităților locale de pe teritoriul Europei. La Brașov, în cele 15 locații vor fi amplasate echipamente ce oferă internet de 500 mb.



Suma obținută va acoperi cheltuielile cu echipamentele și amplasarea lor, plus contractul pentru serviciile de internet, pentru 3 ani. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.