Școala din Brașov unde au fost depistați elevi cu hepatită, dezinfectată pentru alegerile de duminică

O amplă acțiune de dezinfecție, dezinsecție și deratizare a celor două corpuri de clădire ale Școlii Gimnaziale nr. 12 din municipiul Brașov, a pornit joi, pentru a îndepărta pericolul infecției cu virusul Hepatitei A. La această școală au fost înregistrate mai multe cazuri de infecții la elevi, iar pe de altă parte, școala va găzdui și câteva secții de votare la scutinul de duminică, pentru alegerile prezidențiale. 

Dezinsecția, dezinfecția și deratizarea a fost solicitată de Primăria Municipiului Brașov firmei Coral Impex SRL cu care administrația locală are contract de concesiune pentru acest serviciu, a precizat prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu. 

În cursul acțiunii, care a durat aproximativ două ore, s-au folosit dezinfectanți pentru hepatita A marca RELY+ON VIRKON pentru suprafețe și dezinfectant Preventol.

Luni, 11 noiembrie 2019, este programată o nouă acțiune de dezinfecție, urmând ca, la nevoie, să se repete acest proces dacă situația o va impune.

Direcția de Sănătate Publică și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului – Regiunea Centru Brașov sunt instituțiile care s-au sesizat și care, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, conducerea unității de învățământ în cauză și Primăria Municipiului Brașov vor supraveghea cu strictețe desfășurarea acțiunii, până la înlăturarea tuturor suspiciunilor de această natură, a mai precizat prefectul. 

„Având în vedere măsurile de igienă întreprinse, asigurăm cetățenii că procesul electoral pentru alegerea președintelui României, în ziua de duminică, 10 noiembrie 2019, se va desfășura fără probleme în cele două secții de votare. Așa cum ne asigură specialiștii, hepatita de tip A, boala mâinilor murdare, după cum este cunoscută în popor, nu este transmisibilă aerogen și recomandăm copiilor și cadrelor didactice să trateze cu maximă responsabilitate igiena corporală”, a declarat prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.