Troița „novembriștilor“, de la Spitalul Județean, va fi înlocuită cu un monument de bronz. Construcția, programată pentru anul viitor

Asociația 15 Noiembrie 1987 vrea să schimbe troița din fața Spitalului Județean, ce amintește de revolta muncitorilor de la Uzina de Autocamioane, cu un monument nou. Proiectul a fost prezentat, în Consiliul Local, vineri, chiar de către Ioan Bolborea, cel care l-a realizat și de către președintele Asociației 15 Noiembrie 1987, Marius Boeriu. În mare parte, va fi un monument din bronz, cu piedestalul din piatră, după cum a precizat Ioan Bolborea.



În interior există o cupolă de bronz care, la un moment dat are o crăpătură, din care iese o lumină. În anul 1987, sistemul comunist a avut prima crăpătură, prima fisură, prin care a ieșit o primă rază de speranță. Eu am găsit acest simbol ca fiind cel mai potrivit. Apoi, structurile care acoperă structura ne duce puțin cu gândul la coroana de pe stema Brașovului. Tot monumentul va fi pus pe un piedestal de piatră pe  care vor fi scrise cele 300 de nume ale revoluționarilor din anul 1987. Este un proiect inițial care se poate dezbate sau dezvolta”, a spus Ioan Bolborea.

 


Propunerea a fost semnată de membrii Asociației 15 Noiembrie 1987 și a trecut și pe la Comisia de urbanism a municipiului Brașov, iar primarul George Scripcaru spune că „după ce se vor parcurge pașii următori, monumentul va fi inclus pe lista de investiții a municipiului Brașov și ar putea fi gata la 15 noiembrie 2020“.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.